Почина басистът на Юрая Хийп и Дейвид Боуи - Тревър Болдър


Почина басистът на Юрая Хийп и Дейвид Боуи - Тревър Болдър

4772

Музикалната вселена осиротя с още един знаменит рокаджия.

Бас китаристът на известната британска рок група Юрая Хийп (Uriah Heep) Тревър Болдър (Trevor Bolder) почина вчера на 62 години след дълга борба с рака, информираха световните агенции.

Болдър се присъединява към групата през 1976 и участва в класическите тави "Firefly", "Innocent Victim", "Fallen Angel" и "Conquest", допринасяйки много за специфичния саунд на формацията. Преди това той работи с великия Дейвид Боуи (David Bowie) във формацията Spiders From Mars.

"Тревър бе бас китарист от световна величина, певец и автор на текстове на песните, а което е по-важно – приятел на световно равнище", пише в некролога, публикуван в официалния сайт на Юрая Хийп.

Китаристът Мик Бокс (Mick Box) добавя, че Тревър ще липсва на приятели, роднини, фенове по целия цвят.

"Един от най-изтънчените и влиятелни бас китаристи за всички времена, които Великобритания създаде", смята опечаленият Боуи.

Последната среща на Болдър с българската публика бе в афиша на "Ловеч Рок Фест" на 11 май 2006.

Легендарната група е създадена през 1969 година в Лондон. Тя е една от най-популярните хард рок банди от първата половина на 70-те години на XX век. Творчеството ѝ оставя ярка следа в историята на рок музиката.

Тревър е роден в Англия на 9 юни 1950. През последните години той страдаше от рак на панкреаса. В свободното си време се занимаваше с развъждане на състезателни кучета и бе известен като познавач. Групата съществува и днес и се радва на много почитатели по света. 

Покойният бе специално поканен да свири с Юрая Хийп на тазгодишното издание на популярния Download Festival следващия месец, припомня Contactmusic.
.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички