South West Festival събра хиляди меломани в Благоевград
"Копаница-тропаница" на Оркестъра за народна музика на БНР на открита сцена
Wacken Metal Battle Bulgaria се завръща, финалът е в столичния клуб Мixtape 5
Ищар и Горан Брегович хедлайн на фестивала South West в Благоевград. Първото издание на събитието е в парк "Македония" този уикенд
Часове до шоуто Led Zeppelin Symphonic в Пловдив
Розалия де Соуза, Белослава, Мирослава Кацарова и Теодосий Спасов в първото издание на Plovdiv Jazz Summer
Gwendydd приключва Censored European Tour 2022 с концерт в София, открива втория ден на Wolf Fest – "Вълчата пътека" 2022
Вики Алмазиду се завръща в България за своя майсторски клас в Нов български университет
Пълната програма на Sofia Live Festival 2022
SoulBmoll анонсират трети албум с нов сингъл на живо в бар "Петък"
Годишни музикални награди 2022 на БГ Радио: отличниците
"Приказката P.I.F. невиДИМО" акустично в Joy Station

Сребърният трън на Kamelot в Картини от една изложба


Сребърният трън на Kamelot в Картини от една изложба

3568

Албумът "Silverthorn", или "Сребърният трън" (2012) на Kamelot ще прозвучи в поредното издание на "Картини от една изложба" по програма "Хоризонт" на БНР на 13 юли, събота, след новините в 21.00 ч.

През 1863 малката Jolee се качва на покрива на семейната къща, където двамата й братя близнаци играят с хвърчило. Внезапен порив на вятъра повлича единия от тях. Той блъска момичето, което пада в реката, течаща близо до стените на дома им. Тялото й никога след това не е открито. Баща им, заможен тогава човек, се завръща и свирепо малтретира единия брат, докато другият седи, плаче и е покрусен от инцидента. Близнаците пазят тайна и никога не разкриват истината за това, което се е случило. Сключват договор, като всеки татуира думата "Veritas" (истина) на гърдите си, давайки оброк никога да не споделят за тази трагедия пред когото и да било.

25 години след събитието, през 1888, отново се срещаме с близнаците и ефекта от тези трагични събития, оставили трайни следи под носените от тях маски. Единият брат все още е под влияние на психичната травма, което го разяжда и превръща в чудовище, другият пък е изпълнен с ярост срещу баща си и търси отмъщение, докато сестра му се явява като ангел спасител.

Ето така музикантите от водещата американска симфоник пауър метъл група Kamelot разказват историята от техния 10 студиен албум, записан този път с певеца Tommy Karevik, успешно заместил познатия ни Roy Khan.

В записите вземат участие внушителен брой музиканти, сред които солистите Elize Ryd (Amaranthe), Alissa White-Gluz (The Agonist), Luca Turilli (консултант по текста на латински!), Amanda Somerville, Sasha Paeth, Miro, два хора и струнен оркестър, припомня водещият на предаването за концептуални албуми Сергей Шишов.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Dara - "Родена такава"

Видео


Албуми


Dara - "Родена такава"

Първият студиен албум на Dara - луксозно издание с лично послание от нея, ексклузивни фотографии и още изненади,...

Най-четени новини


виж всички