Боян Генов (Fyeld) стана шампион на София по Въздушна китара


Боян Генов (Fyeld) стана шампион на София по Въздушна китара

4362

Боян "Хелбобз" Генов е шампион на София по Въздушна китара.

Това стана ясно на състезанието в столичния клуб "Маймунарника", където той бе оценен най-високо от журито и в двата кръга. Втори се класира Жоро "Фотото" Николов, а трети е Иван Шентов.

Тримата се класират за националния финал, на който ще бъде излъчен шампион на България. Както MySound.bg вече писа той ще участва на Световния финал в Оулу, Финландия, от 21 до 24 август.

Битката беше много оспорвана, защото се оказа, че сред участниците има скрити провокатори, а именно - китаристи от български ъндърграунд групи. Победителят Хелбобз се подвизава в бандата Fyeld, a Шентов (трето място) е от Ънален диспут. Героят в тази ситуация бе Жоро "Фотото" Николов (второ място), който не изгуби кураж и показа, че умелото боравене с всички оръжия, които носят точки в състезанията по Въздушна китара, може да донесе челно класиране на човек, който не е музикант. Той беше провел едномесечни предварителни тренировки за техника и хореография, показа бляскаво сценично присъствие, а светлосиньото му трико с тесни презрамки и дългата къдрава перука бяха финалните перфектни щрихи на неговия неотразим въздухарски образ. В първи кръг той излезе на сцената, нарамил спортен велосипед тип "бегач".

Шентов бе облечен в лятна дамска рокля, спортни протектори за китки и наколенки, които освен че бяха изцяло в тон с късата рокля, му осигуряваха комфорт при честите приземявания на колене. Във втори кръг той се представи с оранжева тензухена торбичка, от която извади бели салфетки и ги разхвърля из въздуха в духа на популярния български обичай в някои нощни заведения.

Хелбобз си събличаше ризата и оставаше по тениска и в първи, и във втори кръг. В резултат на това си изгуби ризата, но в замяна спечели шампионската титла.

Останалите двама, които се класираха във втори кръг - Петър "Пецата" Петров и Wolfy RC, също се представиха добре, но не успяха да се преборят за места в тройката.

Водещият на налудничавия спектакъл Шута (а.к.а. SDB) владееше благородно сцената и публиката без да засенчва славата на състезателите.

Журито в състав Миленита, Гери Турийска (Rubikub), Иво Чалъков (Gravity Co), Косьо Кацарски (Bluba Lu) и Ясен Козев ("Музикаутор") бе прецизно и безпристрастно, въпреки постъпилите сигнали за опити за натиск чрез корупционни сделки с минимални суми в паузата между първи и втори кръг, донесоха очевидци.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички