Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Синът на Роджър Уотърс в бенда на татко си за шоуто The Wall


Синът на Роджър Уотърс в бенда на татко си за шоуто The Wall

5256

Много изненади е подготвил за своите фенове Роджър Уотърс (Roger Waters) на тазгодишната си обиколка из Европа с The Wall.

Турнето стартира на 18 юли с концерт в Айнхайм и отзивите в пресата за повече от възторжени.

Грандиозното шоу, в което най-голяма атракция е високата 12 метра стена, е заредено с още по-страхотни специални ефекти. Сред тях е сцената с катастрофирал самолет, която е два пъти по-дълга от представяната на концертите досега и завършва с уникална експлозия.

Освен новата мултимедия, която изглежда свръхреалистична, Уотърс ще представи за първи път пред публика и нова песен – "The Ballad Of Jean Charles De Menezes". Тя разказва истинската история за мъж, разтрелян от полицията в Лондон покрай зародилата се опасност от терористични атаки в английската столица. Пиесата е включена в първата част на шоуто, веднага след култовата "Another Brick In The Wall (Part 2)".

Роджър Уотърс пристига у нас с изключителни музиканти. Сред тях е Дейв Килминстър (Dave Kilminster), признат за китарист на годината през 1991. Той преподава в музикалната академия в Гилфорд, записва и поредица DVD с уроци по китара. Барабанистът Греъм Брод (Graham Broad) пък е работил с Роджър Уотърс по соловите му албуми „Radio Kaos“ и „Amused To Death“. През 2002 той става член на бандата на Уотърс, изявявал се е и с други големи имена като Джордж Майкъл (George Michael), Брайън Адамс (Bryan Adams) и Ролинг Стоунс (Rolling Stones), освен това свири във всички албуми на Тина Търнър (Tina Turner) от "Private Dancer" досега.

Редом до Уотърс ще видим и неговия син Хари. Още от 11-годишен Хари Уотърс (Harry Waters) започва с пиано, а като тийнейджър участва в различни банди, които свирят всичко - от Led Zeppelin до The Grateful Dead и са постоянно на турнета из Европа. Той обича да експериментира с електронна музика. През 2002 Хари поема на турне с баща си, за да изпълнява музиката, с която е израснал – предизвикателство, което не може да откаже. Оттогава придружава Роджър на всички негови турнета – през 2006, 2007 и 2008. Хари свири на клавишни, но в The Wall ще ни покаже уменията си на орган и акордеон.

Мегаспектакълът The Wall е едно многообразие от идеи, които рикошират между персоналното и политическото, тесногръдието и отвореността към по-различното.

Главното действащо лице в шоуто, някой си мистър Пинк Флойд, е рок звезда на границата на лудостта. Той е разглезен, нещастен, арогантен и неуверен. Пинк се подиграва с феновете си, вцепенява се преди да излезе на сцената. Той е отказващо да порастне момче, загубило баща си във Втората световна война, травматизирано от злонамерен учител и нетърпяща възражения майка. Всички тези въздействия го карат да се отдели от чувствата си, сякаш поставя стена между себе си и тях. Когато оглавява своята група, мистър Флойд се превръща в демагог-фашист със слънчеви очила и кожен шлифер, перчейки се сред музикантите на заден фон, които носят нацистки униформи.

През 1979 легендарният албум "The Wall" представя катарзиса на една рок звезда, но Роджър Уотърс е силно притеснен за медийните отзиви и за това как ще бъде възприета формата на неговия бунт. В днешния си вариант The Wall се отнася много по-малко за самия музикант и много повече за недоволството му от злоупотребата с властта.  

Билетите за рок спектакъла The Wall са на цени от 65 до 180 лв.

Все още се намират и ограничен брой пропуски по 30 лв, които могат да бъдат закупени от всички каси на "Тикетпро" в страната и на www.ticketpro.bg

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички