Balkansky вместо Paul Oakenfold на Spirit Of Burgas 2013


Balkansky вместо Paul Oakenfold на Spirit Of Burgas 2013

4890

Името на Иван Шопов (aka Balkansky, Cooh, Drum Kid) е придобило легендарен статус - и у нас, но предимно по света.

Като диджей и музикален продуцент, той неуморно изследва дръм-ен-бейса и дъбстепа, доказвайки се на световната сцена дори преди това да се случи на родната. Като художник, артисът е пълен с идеи и изключително добър в рисуването на графики. Като човек, той е силно свързан с природата на родния си край, Троянския балкан. И все пак, кой е той?

Публиката на Spirit Оf Burgas получи твърде задоволителен отговор на този въпрос оная нощ. Съдбата пожела родният изпълнител да заеме място зад пулта на Solar Dance Arena вместо анонсирания корифей Paul Oakenfold. Очевидно транспортни проблеми възпрепятстваха записания като N 1 диджей в Книгата на рекордите Гинес да се изяви за втори път у нас. Очакваният гост се снима до отворения капак на луксозна лимузина и пусна фотото във Фейсбук, известявайки: "Не мога да стигна до вас и да направя сета си".      

Музиката на Balkansky, тоест - на планината, обаче дойде и разтърси морския бряг в продължение на два часа и половина, изпълнени с български ритми, съчетани с най-новото от света на електронната музика. Веднага след убедителното представяне на Abova & Beyond, Balkansky създаде колаж от разнопосочни елементи, взаимодействащи си с невероятна скорост, в която вътрешното им подобие и свързаност започва да изпъква по-ясно от всякога. Автентични български народни песни ("Зарад' тебе, моме"; "У Станкини") се редуваха с уникални ремикси на Bjork ("All Is Full Of Love") и дори съвременни поп хитове.

Усетът към детайла на този творец е изключителен -  музиката му плавно преминава от дръм-ен-бейс към транс, ембиънт, eлектро и фолклор. Широкият размах, с който Balkansky рисува на главозамайваща височина и сила, за да спре в следващия миг на ръба на... пълна тишина за една...две...три секунди, изправяше публиката на нокти. Визуализацията напомняше пътуване в окото на буря.

Феновете не само останаха до самия край на концерта – в 5.45 сутринта, малко преди да изгрее слънцето, но и с бодър глас си поискаха: "Още! Още!"

Е, да... ама дори и самият Балкан отива да спи понякога.

Снимки на Соня Георгиева - в секцията "Галерия".

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички