Сцена На тъмно Freestyle, Spirit Of Burgas, 28 юли 2013


Сцена На тъмно Freestyle, Spirit Of Burgas, 28 юли 2013

4560

Група Rewind откри втората вечер на сцена "На тъмно Freestyle" с енергичен саунд, който не остави безучастни първите посетители на Spirit Of Burgas 2013.

Музикантите от формацията са познати от други успешни проекти, което определено е гаранция за качество. Бандата обяви и скоро издаване на албум, така че – не пропускайте да ги чуете.

Веднага след това сцената превзеха два варненски състава – High Five и Pizzа. Докато Pizza са добре познати както на всички купонджии, така и на посетителите на бургаския фестивал, за High Five това бе едно от първите участия на фестивална сцена. Макар да бягат от стилови определения, изпълнението им предизвика добро настроение и много танци пред сцената.

Купонът продължи с Pizza. Групарите излязоха с тематични тениски в подкрепа на кандидатурата на Варна за Европейска младежка столица през 2016. Социалната ангажираност обаче не свърши с това – за първи път на "На тъмно Freestyle" заедно с музикантите се качиха и… полярни мечки! Двете мечета, освен че призоваха за спасяването на Арктика, не спряха да танцуват и да демонстрират "мечешко пого" сред публиката по време на цялото изпълнение на Pizza. "От пънк до фънк и от рок до барок" – така  музикантите се опитаха да определят стила си, но към тази уникална комбинация не трябва да пропускаме солидната доза ска, прибавена от невероятната брас секция.

NRG D & Gandjah Army довяха ямайски бриз на бургаския плаж и отсяха феновете на автентичното реге, които веднага след това бяха сменени от верни почитатели на тежкия метълкор саунд. Бандата Cold In December, която приключи балканското си турне на Spirit Of Burgas, се раздаде на сцената, показвайки с какво огромно  желание и хъс прави музиката си. Всеки, който успя да ги види, определено ще следи с интерес развитието на музикантите. Изпълнението им бе оценено и от същите полярни мечки, които явно се оказаха ценители и на тежкия саунд.

След тях дойде ред и на хедлайнърите на вечерта – Миленита и бандата ѝ Funky Miracle (на снимката), които смело успяха да "отклонят" публиката от основната сцена и да я накарат да танцува пред "На тъмно Freestyle". Присъстващите пяха с Миленита от първото до последното парче, танците повдигнаха градуса на настроението и това не остана незабелязано от един от хедлайнърите на главната сцена - Dub FX, който изгледа с интерес почти целия лайв.

Той потвърди безпогрешния усет на Миленита, която преди няколко месеца откри Funky Miracle (запомнете името на тази яка банда!) на едно клубно участие, сам пожелавайки да включи брас секцията на бандата по време на своето участие на главната сцена. Което само доказва, че на Миленита и Funky Miracle фестивалните сцени просто им отиват, заради неповторимото настроение, което създават в публиката.

Sci Fi Records и DJ Deepimpulser сложиха края на шестото издание на Spirit Of Burgas в малките часове на нощта.

И тази година една от атракциите бе зоната Meet The Star, дала среща на всички музиканти с публиката им в непринудена обстановка, в която артистите и феновете споделиха настроението си, снимаха се за спомен, взеха автографи.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички