DJ Retro Fest 2013 – Vidin стартира на 22 август


DJ Retro Fest 2013 – Vidin стартира на 22 август

4609

Традиционният DJ Retro Fest - Vidin, ще се проведе за четвърта поредна година отново там, където му е мястото – до стените (този път върху тях) на култовото видинско заведение "Телеграф Капия".

Точно 20 ретро диджеи ще представят своите сетове в рамките на трите фестивални дни – 22 (четвъртък), 23 (петък) и 24 (събота) август. Петима от участниците ще дебютират за първи път в официалната програма на събитието, а от Базел, Швейцария, пристига едно от легендарните лица на видинската "стара" школа – DJ Серго.

DJ Retro Fest 2013 – Vidin за втори пореден път ще се състои на две сцени:
Сцена 1: летен р-т "Класик" – (21 - 01 часа)
Сцена 2: нощен клуб "Силует" – (00 - 05 часа)

Домакин и това лято ще е летният ресторант "Класик" със съдействието на община Видин, а основен водещ на мегапартито, както винаги, ще бъде неговият идеолог и създател - Васко Громков (VaGro). Локацията на пулта и дансинга този път ще е на най-горната тераса на "Телеграф"-а, откъм Градската градина.

Тазгодишното издание ще започне от позицията на Парти № 4 в България, след миналогодишната си номинация в категорията за парти на годината на годишните национални DJ-награди. Припомняме, че в края на месец януари, на церемонията в клуб "Брилянтин" в София, в графата Best DJ Party Оf Тhe Year крайното класиране изглеждаше така:

1. Sven Vath @ Cacao Beach - 29.23%
2. Armin Van Buuren @ Solar - 26.38%
3. David Guetta @ Solar - 22.01%
4. DJ Retro Fest Vidin 2012 - 16.96%
5. Camp Sessions - 5.42%

Новото в тазгодишното издание на DJ Retro Fest - Vidin е, че във всяка от трите вечери участниците ще пускат на различни носители. В четвъртък ще се работи с компактдискове, в петък - с компютри, а в събота - с грамофони.

Входът и за двете фестивални сцени е напълно безплатен.

"Тази година няма специални юбилеи и чествания, затова ще наблегнем на танцувалната част и ще вкараме малко повече светлинни ефекти. Места за сядане на фестивалната тераса на "Телеграф"-а не се предвиждат, ще има само прави барове. Разбира се, в задната си част ресторантът ще работи с пълен капацитет. Възможно е там случващото се на сцената да се излъчва на монитори. Пултът ще е върху високата стена на капията и до него ще се стига по стълба. Умолявам по-закръглените колеги още отсега да се подложат на диета, за да са във форма за дните на фестивала и да могат да се доберат лесно до "работното" си място. Шегувам се, разбира се!", поясни Васко Громков.

"Чакаме публика от Румъния и Сърбия, плюс местни "емигранти" от Англия, Италия, Испания и дори Австралия. Дано метеорологичната прогноза и този път бъде с нас!", допълни VaGro, който е сред най-активните и колоритни автори на MySound.bg.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички