Сепуко 6, Repetitor и Bernays Propaganda с общ концерт


Сепуко 6, Repetitor и Bernays Propaganda с общ концерт

3730

Две от водещите балкански алтърнатив рок групи: Bernays Propaganda от Македония и Repetitor от Сърбия, ще гостуват утре в столичния клуб "Строежа" по покана на Indioteque.

За хедлайнърите на вечерта - Bernays Propaganda, това ще бъде първи концерт от европейското им турне, продължаващо месец и половина.

Към шоуто в София се присъединява и българската алтърнатив рок/метъл група Сепуко 6, която ще бъде на сцената в 21.30 ч. Очаква се изявата да включи песни от наложилите се на българската сцена албуми "Опитомен" (2006) и "Билки" (2010), както и напълно нов материал.

Усилено концертиращите в Европа Bernays Propaganda имат три студийни албума, а последният "Zabravenata Planeta" излезе в началото на тази година и събра най-доброто от тяхната запазена марка – комбинация от ню уейв и пост пънк с текстове на политически и социални теми. Което се обяснява с акта, че групата е повлияна от DIY хардкор сцената и групи като Fugazi, Black Flag и Husker Du.

Сръбската банда Repetitor, многократно изявявала се на EXIT,  ще представи своя нов албум за първи път пред българска публика. Групата подготвяше "Dobrodosli na okean" близо четири години и резултатът е интересна смесица от пънк, пост пънк и гаражен рок, в която можете да разпознаете влияния от Pixies, Sonic Youth, Fugazi, дори Black Sabbath и Suicide. Цялата тази разнообразна палитра от стилове е поднесена с лекота и много енергия на сцената от белградското трио. Музикантите са първата сръбска група с концерт в Косово от 14 години насам.

Международните изяви на двете формации доказват, че за емоционалната и искрена музика езикови бариери не съществуват.

Билетите са на предварителна продажба с цена 10 лева в мрежата на Ticketstream.bg, а в деня на концерта ще струват 15 лева. Каси - Строежа, бар Петък, Офис 1, На тъмно, Техномаркет, М-тел, Ориндж, TBI Credit.

Препоръчва се предварителното закупуване на пропуски, подчертаха организаторите.


Indioteque се събират през 2008 с цел да реализират това, което им липсва в клубния живот в България: диджейски партита, които да се превърнат в традиция и да са ориентирани към алтернативните и инди жанрове в цялата им стилова широта. Наред с десетки партита, до момента тримата диджеи са участвали в реализирането на концерти на групите Repetitor (Сърбия), Jude The Obscure (Германия), Bernays Propaganda (Македония), No Age (САЩ), Handsome Furs (Канада), Jeniferever (Швеция), Sister Gracie (Великобритания), Dirty Beaches (Канада), Моли Нилшон (Швеция). През 2012 Indioteque също така започна  радиопредаване по binar.bg.

Освен повторното гостуване на Bernays Propaganda и Repetitor, тази есен проектът е обвързан с концертите на добре познатото нойз-рок трио A Place To Bury Strangers (САЩ) на 15 октомври и канадското нео-shoegaze дуо No Joy на 22 ноември, което пристига със съдействието на Аларма.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички