Илияна Бешкова на турне с Rosenquarzexpress в 3 града


Илияна Бешкова на турне с Rosenquarzexpress в 3 града

5366

Фестивалните турнета, посветени десетия фестивален юбилей "Аларма Пънк Джаз" продължават!

С любимата българска група на предаването "Аларма". Rosenquarzexpress ( https://www.youtube.com/watch?v=qtWTjeiAJ3Q) e музикалната авантюра на Илияна Бешкова с цел духовно, пък и физическо оцеляване в трудни, а освен това и задгранични времена.

"Изтормозена от монотонното и безразлично към човека всекидневие" (по собствените й думи) в богаташкия град Мюнхен, където живее от 1998, Илияна непрекъснато търси и се опитва да събира различни и разнообразни музиканти, които да претворят на сцена причудливия свят на Rosenquarzexpress. В София участниците в групата й (известна понякога и като "Радиоактивните вълци") са свирили Георги Маринов (Воцек & Чугра, Трендафил & Чугра), Нели Воева (Други гласове), Свилен Иванов (Трендафил, Рампарт), Светослав Иванов (Ас) и Павел Стойчев (Surbahar, Artmospheric), a в Мюнхен- мексиканският китарист Пако Хаймес (Radio Minga, Peyote Sunset) и босненският китарист и перкусионист Асмир Сабич (Vuneny, Majmoon).

За последната година с формация и като one man show (сама с китара, луупъри и дръммашини) Илияна Бешкова e участвала няколко пъти на радиофестивала "Аларма Пънк Джаз" (https://www.facebook.com/alarmafest) , а също така и на Беглика, Вола Оупън Еър, "Улица Нов живот" и Фестивала за късометражно кино "В Двореца" в Балчик, Артмосферик и други.

Подгрявала е (сама и с групата си) Хюго Рейс (ех-The Bad Seeds), Арнолд де Боер (вокалиста на The Ex), канадско-тайванското инди-рок трио Dirty Beaches и др. Участвала е и в концерта срещу полицейската подкрепа за наркодилърите, организиран на Камара в Солун миналия септември от социален център YOL.

Дебютният албум на Rosenquarzexpress, който в момента се записва, ще е и първото издание на DIY-лейбъла "Аларма Пънк Джаз". На мини-турнето във Велико Търново, Варна и Пловдив ще се представи с най-доброто от соловото си творчество, както и някои съвсем нови пиеси – "Frau Schiksal", "Silver Spoon", "Малийско интро" и "На Север", писани през последните два месеца.

Датите са съответно:

12 септември – Велико Търново – клуб Melon
15 септември – Варна – клуб Menthol
21 септември – ПловдивНощ на музеите и галериите (заедно с E.U.E.R.P.I. & Surbahar)

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички