Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Новият X Factor на България е Жана Бергендорф


Новият X Factor на България е Жана Бергендорф

4329

Новият X Factor на България се казва Жана Бергендорф.

След безапелационнoто си представяне във финалната вечер, тя зае първо място и остави след себе си Наско - на втора, и Ана-Мария - на трета позиция.

Жана започна с "А Little Party Never Killed Nobody", последвана от "настръхващ" дует с Любо на "Purple Rain", класика от репертора на Prince. Финалната песен - "I Have Nothing", на Уитни Хюстън вдигна публиката на крака и я накара да скандира името ѝ. Изпълнителката отвя конкуренцията, печелейки с 69,9% от гласовете на зрителите.

"Благодаря на всички, които ме подкрепяха, и на екипа, който ни направи професионалисти, това е ужасно силна емоция" - бяха първите думи на Жана, след като чу името си на победител.

"Вече имаме селектирани песни за Жана и ще колаборираме с интересни български и чужди автори", обяви Саня Армутлиева работата по първия сингъл на  подбедителката, обещавайки, че още през февруари-март може да очакваме и първото й видео. Пътуване до Лондон също е част от бъдещите планове на Жана, където тя ще бъде представена на екипите на Syco и Sony Music, отговарящи за артистите на X Factor по целия свят, като най-вероятно ще се срещне и със създателя на шоуто – Саймън Кауъл.

"Това беше моята цел – да стигна дотук", заяви развълнувана Жана. В студиото на "Събуди се" тя призна, че за нея това е сбъдната мечта и в началото дори не е подозирала, че ще стигне толкова далеч. И заяви, че иска да покаже на България нещо ново, да вкара в песните нещо различно и да комбинира различни стилове. "Няма какво да ме спре…", допълни уверено Жана.

Сериозни музикални планове предстоят и за втория финалист – рап сензацията в шоуто Наско, който отпразнува своя 17-и рожден ден на 21 декември. По този повод Саня Армутлиева го изненада със специална новина – той също ще пътува до Лондон, за да се срещне с екип от световни музикални специалисти. Утвърдено музикално име у нас вече работи по неговия първи сингъл, който се очаква да излезе през първите месеци на 2014. След успешното изпълнение между Ана-Мария и Богомил, третият финалист в шоуто – Ана-Мария, може да очаква своя дебютен дует с финалиста от първия сезон Боги.

Продуцентът на шоуто Маги Халваджиян обобщи успеха на втория сезон на X Factor и благодари на своя екип, че е успял да покаже разнообразието на българския талант и да запази позитивния дух на предаването. Той обаче допълни, че най-сериозната работа за участниците едва сега започва и че единствено от тях зависи как ще използват възможността, която X Factor им е предоставил. Халваджиян подари на Саня Армутлиева статуетка с формата на ключ сол с посланието, че предава в нейни ръце талантите, които X Factor е открил, за да продължат успешно пътя си напред.  

"X Factor започва сега", обобщи и Заки, допълвайки, че успехът на всеки един оттук нататък зависи от неговата  дисциплина, търпение, упоритост и амбиция.

Той не скри, че изминалите шест месеца за него са били истинско пътешествие между най-хубавите му години на сцената и поглед в бъдещето на българската музика.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички