28 статуетки за хип-хоп вече са при новите си притежатели


28 статуетки за хип-хоп вече са при новите си притежатели

4946

Церемонията по връчването на вторите годишни хип-хоп награди 359 Hip Hop Awards се състоя в зала 1 на НДК на 5 февруари.

Зрелищното шоу започна с изпълнение на X Energy Crew. Вихрените танцьори успяха да подгреят публиката с уникални изпълнения. След това щафетата поеха водещите на 359 Hip Hop Awards - Део и Елена (от Ice Cream). Ко-водещи бяха Наско Михайлов, Ванчела от The Voice и Играта, които правеха преки включвания от зоната на номинираните, а Negy и Нана предаваха директно от бекстейджа на зала 1 на НДК. За да бъдат още по-горещи емоциите в залата, заслуга имаха и момичетата от Sugar Wings Dance Group, чиито танци трудно могат да бъдат забравени.

Шоуто продължи над 2 часа, а на сцената се качиха Touch Down и Alex P, Ангел и Моисей, Pavell и Venci Venc, Dexter, Дивна, Billy Hlapeto, Lexus, Spens, Goodslav, Santra, Лора Караджова, Криско, Кристо, Михаела Филева, Venzy, Bobo, Jahmmi Youth, BobyLeon и  Скандау.  Део, Лео, Рафи и Играта също се изявиха (виж съвместния им клип 4D ТУК). Четиримата вече работят по продължение на хита.

Специално за вечерта Ангел, Моисей, Pavell и Venci Venc’ заедно с Васко ИвановDexter бяха подготвили много новаторско лайв шоу с микс от техни парчета. Изненадата на пърформънса бяха двата контролера, с които Ангел и Dexter в реално време създават и миксират бийтовете на песните си, върху които артистите импровизират и пеят на живо. Част от представените парчета беше и новият проект, който изпълнителите готвят за издаване отново като колаборация на крюто Setaabrat.com. Изявата бе подкрепена от атрактивната хореография на момичетата от танцовата формация Scary ShadowZzz.

Нана – редактор от 359hiphop.com, връчи почетната статуетка в памет на Никс от Touch Down. След това шоуто продължи и бяха отличени още десетки изпълнители. Криско грабна цели пет статуетки (Песен на годината ("Министърът на веселието"), Най-добър бийтмейкър/музикален продуцент, Най-гледан клип в youtube, Най-добра колаборация, Най-ротиран клип в The Voice Radio & TV Bulgaria), с което разби конкуренцията си. Лора Караджова стана ар-ен-би изпълнител (жена) и получи своята статуетка лично от Redman. Михаела Филева бе отличена в Пробив на годината, а Ice Cream стана група на годината. Членовете на формацията получиха своя приз от M.O.P. За ар-ен-би изпълнител (мъж) бе определен Bоbо, а F.O. - МС на годината. 100 Kila и тази година не остана без награди като безапелационно взе призовете за рапър на годината и албум на годината. В танцовите формации отличия получиха балет Нова и Makosa Nostra Family, а Bashmotion стана режисьор на годината. В категорията "ъндърграунд" татуетка грабна Atila, а за реге/денсхол бе удостоен Zafayah. Съвместният проект на Bobo, Redman и BobyLeon - "Paari", бе обявен за най-успешния общ проект със световна звезда на годината.

Феновете посочиха Born 2 hip hop за любимата си клубна парти платформа, Marti G стана диджей на годината, а Cass - DJane. Рекламата на Hybrid - Vivacom с участието на Ndoe е най-успешният рекламен клип с участието на хип-хоп изпълнител, а свежите момчета от СкандаУ грабнаха отличие за летен хит ("От юни до август").

Специални награди за стайлинг получиха Лео, Део, Рафи и Играта (на снимката) и Сантра.  Мария Бонева, организатор и идеолог на наградите, лично връчи призовете за цялостен принос и влияние в хип-хоп културата на Спенс и Петър - основател на Electric Force Crew, откъдето тръгват всички хип-хоп денс крюта.

Хип-хоп дивата Eve изпусна полета си за България поради снежни бури на летище Ню Йорк и реши да не си прави труда да стигне до страната ни, но за сметка на това M.O.P и Redman се реваншираха подобаващо, като направиха зрелищен концерт за присъстващите в залата.

Веднага след края на церемонията партито се пренесе в клуб Cubo, където всички се забавляваха до 7 сутринта, Redman беше диджей, хост и пя, а всички български изпълнители танцуваха и се веселиха на макс.

Цялата церемония можете да гледате на 8 февруари (събота) от 23.40 часа в ефера на TV7.

Веднага след края на 359 Hip Hop Awards 2014 започва подготовката за 359 Hip Hop Awards 2015, като организаторите обещават тя да е още по-мащабна и пищна.

Снимки на Марчела Иванова - в секцията "Галерия".

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички