Експлозивният заряд на Fuel Fandango! Shiny Soul


Експлозивният заряд на Fuel Fandango! Shiny Soul

4134

Пролетната бомба цъка в теб, напук на февруари, напук на четвъртък, напук на пропития със смог бетон. Заредена е с еклектичния микс на езици, емоции и стилове Fuel Fandango.

А фитилът? Фитилът си ти.

Концертът започва съвсем навреме, а бийтът се усеща дори навън. Втурваме се през димната завеса на подлеза в Mixtape 5, където Алехандро (Але) Акоста и прекрасната Нита вече се вихрят. По-точно тя се вихри, а под нея в ритъм пулсира множество от много усмихнати хора. "I’m lost in the city”, пее тя, а аз губя ума и дума. Не е ли нелегално жена да изглежда толкова добре в леопардови шарки? Къде бях на предишния им концерт? Какво слушаме?

"City" е откриващото парче от втория албум на Fuel Fandango – "Trece Lunas". Пауновите пера от обложката му са намерили място до розите, окачени по микрофоните. Но нито "City", нито която и да е песен наподобяват усещането от студийните си версии. Зарядът е в пъти по-голям и то далеч не само заради визуалните стимули. Особено драстична бе разликата при "Monkey" – една леко пълнежна песен от първия албум, но с мощта на пет водородни бомби на живо.

"Tell Me", още един подарък от "Trece Lunas", и "The Engine" от дебютния албум не са много показателни за духа на фламенкото, който одухотворява електронния бийт, но той си е там независимо от това. И танцува във всички. Ритъмът се ускорява до лудост и една девойка започва да прелита като свободен електрон от единия край на залата до другия и обратно. Който може – танцува. Който не може – също. Да,някои хора танцуват неподвижно, с поглед, залепен за сцената, но като погледнеш в очите им, то е там: фандангото.

На "Trece Lunas" Нита вади ветрилото и демонстрира нагледно как се правят нещата. Ето така се танцува, ето така се флиртува с публиката, а ето така се налагат барабани: с хъс. Не че барабанистът Карлос Соса не е достатъчен – той някак успява да излъчва съвършен зен докато размахва палките и препотява всички, които са ентусиасти да се движат в ритъм.

Химията между Нита и Але е страхотна, а на "Talking" е направо заразителна. Виж ти, колко добре се съчетавало испански с английски. Чакай... испанци с добър английски?! Къде отиваш, свят...

Следва "Just", която също е поне 300 пъти по-силна от студийната си версия. Нита разпуска коси (в случай, че някъде е останал човек, който още не е влюбен в нея) и танцува, танцува, танцуваме. Четем по устните ѝ. Заканва се, че "Shiny Soul" ще е последното парче, но къде ти без бис.

Вибрациите са добри и сърцето ми няма да спре да подскача.

Хайде пак! Снимки - в секцията "Галерия".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички