Съвместен концерт на Джанго Зе, хор Пеперуда и Тъпани и гайди


Съвместен концерт на Джанго Зе, хор Пеперуда и Тъпани и гайди

5320

Съвместен концерт на Джанго Зе, хор Пеперуда и Тъпани и гайди предстои в зала B-Side на столичния клуб Mixtape 5 от 20.00 ч. на 26 февруари,сряда.   

Момичетата от Пеперуда живеят и творят в Берлин. Две българки, една полякиня и две германки, обединени от любовта към българския фолклор и с мисията да предават традицията. Те изпълняват традиционни песни от различни краища на България.
Колкото и странно да звучи въпреки че по-голямата част от тях не са от нашия край, това хич не им личи по начина, по който изпълняват шопски, родопски и други песни от нашия регион. Сами ще се уверите в това - https://soundcloud.com/peperuda-choir

Няколко дни след концерта те се връщат обратно в Германия. Пеперуда са: Симоне Бало, Андреа Полер, Цветана Гугуткова, Катя Ташева и Петра Нахтманова.

Мирослав Морски е основателят, китарист и вокалист на култовата българска група Джанго Зе. И е тук след концерт в Истанбул. А преди това е участвал в много други изяви в Лондон. Това е и отговорът и на въпроса: "къде се изгубиха Джанго Зе през последните 10 години?". Само дето не са се изгубили, ами по-скоро са се намерили, защото са станали още по-яки от преди, а песните им - още по-оригинални и въздействащи. Може да чуете  https://soundcloud.com/django-ze

Джанго Зе са Мирослав Морски, Мирослав Данов и Петър Йорданов - Бъни.

Третото музикално приключение се казва Тъпани и гайди. Три родопски каба гайди, едно пазарджишко диджериду, един шопско-перуански кахон и женски гласни струни от Търговище. Тази комбинация се появява от три години по софийските клубове и обединява метъли, рапъри , растамани и костюмари в едно. В едно хоро. Ако не вярвате, вижте видеото и снетите показания от свидетел, очевидец бил на някоя от клубните проявления на бандата  -  http:// http://www.koncerti.bg/bands/typaniigaidi

Във формацията са Григор Лалов - каба гайда, Лазар Керемедчиев - каба гайда, Росен Росенов - каба гайда, Валентина Добрева - вокал, Георги Маринов Хорхе - диджириду и Петър Йорданов- Бъни - тъпан и кахон.

Предвидени са и общи изпълнения между различните музиканти.

Местата в залата са ограничени, за това горещо ви препоръчваме да дойдете навреме и да си закупите билети предварително, приканиха от управата на заведението.

Пропуски на цена от 10 лв. - в мрежата на Ticketstream Bulgaria или в офлайн касите на бар "Петък", клуб "Строежа", магазин "На тъмно", Orange, Office 1 Superstore, M-Tel, Technomarket.

Събитието във Facebook:

https://www.facebook.com/events/278468452310780/?source=3&

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички