Музикалният екран на София Филм Фест 2014


Музикалният екран на София Филм Фест 2014

4575

И тaзи година, освен с богата филмова програма, София Филм Фест ще зарадва посетителите си и с музикални събития.

Зала Matti’D над кино "Люмиер" ще бъде фестивално място за кино срещи и сцена за музикални преживявания и разнообразни концерти от 7 до 13 март.

Миленита и Funky Miracle ще открият парти зоната на 7 март. Дамата в тази формация е добър пример за връзката между киното и музиката и за творец с много таланти. Както знаете, Миленита е явление, обединяващо музикант, композитор, текстописец, певица и актриса в едно завършено цяло. Стилът ѝ трудно може да се дефинира жанрово, но нейната музика винаги звучи като палитра от суинг, фънк, ню джаз, ска, поп и алтърнатив рок. Младите музиканти от Funky Miracle майсторски допринасят за звученето и са брас секцията, която перфектно допълва Миленита.

Момчетата от Футбол и шахмат са на ход на 8 март с авторска музика и зареждащи импровизации. Но какъв "шахмат"? След победите на "Лудогорец" всичко е само "футбол"... Дългогодишните специалисти в лайв изпълненията ще покажат техника и логика, типични за името на бандата, както и фънк, и пънк в доволни количества. Вокалистът на групата е поет с китарИ (не само с една), защото текстовете му се допълват от три струнни инструмента.

На 9 март DJ Гурко ще се изяви като експерт в българската алтернативна музика. Георги Згуров е вокал и един от създателите на Анимационерите и Мфортно диско. Като единичен музикален електрон, той е един истински рок диджей, с който Британската филмова гала ще продължи по съвсем естествен начин.

Очакваме експериментален пънк-джаз от The Bedlam Club на 10 март. Музикантите  добавят и определението “cinematic”, което добре пасва на филмовата нотка. "Движение" и "запис" (тоест кинематография) има и в киното, и в музиката, така че вечерта ще предложи истинско общуване на посетителите.

Като това, което се получава по плажа на Кара дере. На 11 март, след като гледате новия български филм "Последните черноморски пирати", ви предлагаме да дойдете на пиратско Кара дере парти с Джанго Зе. Но преди това "изяжте два лимона и отидете на кино", както прави Мирослав Атанасов (а.к.а Миро Морски). Джанго Зе са подходящите герои на вечерта и ще ни припомнят искрените неща от живота.

Raja Аnd The Band ще са на музикалния екран на 12 март и оттам ще се чуват и виждат любими парчета, изпълнени с чувство и артистично поведение. Това е сравнително нова група, която обаче бързо набира популярност и печели аплодиментите на публиката. В репертоара ѝ са култови парчета на The Doors, RHCP, Rolling Stones, Johny Cash, The Smiths и други, изпълнени от женски вокал (Ража) с акустична китара и нейния бенд. Инди рок и бритпоп линията ще бъде подкрепена от предводителя на Britspotting партитата в България Shaker Maker.

Реге с етно елементи от Мерудия предстои на 13 март. Групата е добре познат реге секстет, който е леко встрани от оригиналния ямайки вариант и се отличава със собствено звучене, авторски текстове с важни послания. "Минимум стрес" партито ще изпълни зала Matti – D с "максимум блес" настроение.

Входът за всички музикални събития е свободен.
Начало: 22.30 часа.

Sofia Film Fest Party Zone - Програма:
 
7 март – Миленита и Funky Miracle
8 март – Футбол и шахмат
9 март – DJ Гурко
10 март - The Bedlam Club
11 март – Джанго Зе
12 март  – Raja Аnd The Band/Shaker Maker
13 март – Мерудия

Още - на:

https://www.facebook.com/sofiaiff?fref=ts

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички