Jazztory за Чет Бейкър


Jazztory за Чет Бейкър

4407

Поредната много специална презентация на проекта Jazztory е в столичния клуб Студио 5 от 21.00 ч. на 9 март, неделя.

Изявата е посветена на великия Чет Бейкър (Chet Baker). "Уникална личност! Една от шепата джаз икони, чийто певчески и инструментален талант са еднакво силни и изявени. Един от малкото бели музиканти, които още в ранна възраст биват лично поканени в звездния пантеон на джаза от не кого да е, а от самия Чарли Паркър!", обяснява организаторът и идеолог на проекта Борислав Петров.

За голям късмет на Jazztory, в България има едно талантливо момче, което може да представи Чет Бейкър в цялата му прелест и това е тромпетистът и вокалист Мартин Ташев. Той ще пресъздаде емблематични вокални и инструментални изпълнения на покойния титан от всички периоди на кариерата му. На сцената редом до него ще бъдат и приятелите му и едни от най-добрите музиканти у нас: Димитър Льолев, Шибил Бенев, Борислав Петров и Борис Таслев.

В програмата е и филмът за Чет, който също специален - той е е по сценарий и режисура на Брус Уебър и има номинация за "Оскар" през 1988.

Мекият и деликатен подход на Бейкър към музиката, талантът му, времето, в което твори и красивите му музикални идеи, се преплитат, за да го превърнат във въплъщение на куул джаз течението.

Прекрасен, експресивен и иновативен музикант, който свиреше с неповторимо чувство и с творчеството си успя докосне меломани по цял свят.

Вход за концерта: 10 лв. на място.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички