Грандиозен успех на Мистерията Еньовден в три последователни дни


Грандиозен успех на Мистерията Еньовден в три последователни дни

4338

"Мистерията Еньовден" се оказа най-предпочитаното културно събитие в София през изминалата седмица.

Както MySound.bg нееднократно информира, спектакълът бе поставен в зала 1 на НДК на 8,9 и 10 април.

Повече от 2 часа продължи всяко едно от представленията и публиката въодушевено аплодира хореографа и сценарист на шоуто Нешка Робева, всички танцьори, музиканти и солисти.

Запомнящият се глас на българския актьор Васил Михайлов даде начало на "Мистерията" със своя разказ на странник, объркан от напрегнатото съвремие. Вперил поглед в настоящето, той си спомня за миналото и ни пренася назад във времето. Хард рок звученето и взривяващият глас на Звезди от Ахат и песента "Дървото" подсилиха ефекта на забързаното и унищожително съвремие. Силното ръмжене на появяващи се мотори на сцената успя всеки път да прикове вниманието на зрителите. Солистите Анета Авакян, Боряна Гинева, Стилян Ранджев, Димитър Василев, Мартин Дойчев и трупата на танцьорите от Нешанъл Арт разказват с магията на танца легендата за най-дългия ден в годината - Еньовден. За финал идва и заветът към младите хора, който гласи: "Всичко, което се очаква от вас, е да се учите, да се влюбите, да си изберете професия и да раждате децата си тук - в България".

През последния ден на спектакъла специални гости бяха и жителите на село Ресен, област Велико Търново. Те се включиха в инициативата "Преокрий традициите", като всички облякоха народни носии и прекараха цял ден на работните си места, облечени в тях. Така показаха своята подкрепа към българския дух и култура. С огромна радост и усмивка всички те изгледаха представлението и подариха подготвена от тях погача на целия екип на шоуто.

На 10 април приключи част от кампанията "Преоткрий традициите", която продължи един месец и чиято основна цел бе да накара българите да помнят корените си, да се гордеят с бита и традициите на народа си и с това, че всички ние сме българи и носим българския дух в себе си. В инициативата се включиха много български граждани и известни личности, които облякоха българска носия или автентична част от нея. Всички популярни лица на кампанията: водещата на прогнозата за времето по Нова ТВ - Никол Станкулова, водещият на предаването "Преди обед" по bTV и актьор - Сашо Кадиев, българската надежда в сноуборда - Александра Жекова, изпълнителят - Любо Киров, водещите на "По света и у нас" по БНТ1 - Георги Любенов и Аделина Радева, и не на последно място водещата на "Голият обяд" в ефира на Z-Rock - Елена Розберг, присъстваха в публиката и се насладиха на спектакъла. Продуцентите и организаторите на проекта "Мистерията Еньовден" съвсем скоро ще съобщят следващия етап на кампанията.

Повече от 25 музиканти и изпълнители, доказали се професионалисти в своята област, се изявиха в шоуто. Младите рок вокалисти Момчил Степанов, Теодор Койчинов и Христо Младенов се присъединиха към рок бенда в съставе: Димитър Семов – барабани, Николай Карагеоргиев – китара, Александър Леков –  бас и Милен Кукошаров – клавир.

Музикалният съпровод бе подкрепен от един от най-добрите изпълнители на кавал - Костадин Генчев, изградилите своето име Петьо Костадинов – гайда, Димитър Христов – тамбура, Петър Митов – тъпан, Христина Белева – гъдулка, Петър Миланов – контрабас и Орлин Цветанов – цигулка. Евелина Методиева, Александра Василева, Сибина Раденкова, Катя Гигова, Росица Стефанова, Виктор Томанов, Димитър Лукарски и Хюсеин Мердан изпълняват фолклорните вокални партии.

Специално участие в мащабния проект вземат певиците Деси Добрева и Валерия Момчилова – Мона, хард рок изпълнителят Звездомир  КеремидчиевЗвезди, и рап  формация Хората от гетото. Креативен музикален продуцент на цялата музика на спектакъла е Алекс Нушев, който успява майсторски да сработи живото изпълнение на народните изпълнители, рок бенда и всички солисти.

Изяществото на танцовото изкуство представят танцьорите от трупата на Нешка РобеваНешанъл Арт, едни от най-добрите ни състезатели по спортна гимнастика, брейк формация X-Energy Сrew и танцьорът Метин Енимехмедов.

Програмата на спектакъла продължава с представление в античния театър на Пловдив от 21.00 ч. на 30 май.

Билети - в мрежата на TicketPro и Eventim, както и онлайн на http://www.ticketpro.bg/jnp/home/index.html и http://www.eventim.bg/bg/.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички