Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Великденски концерт на Петър Салчев на Камерна сцена Пловдив


Великденски концерт на Петър Салчев на Камерна сцена Пловдив

4604

"Камерна сцена Пловдив" кани пловдивчани и гостите на града на концерт-празник за Великден с Петър Салчев и проекта му One Ballad Night в Първо студио на Радио Пловдив от 19. 00 ч. на 22 април.

Няколко мига светло съпреживяване. Откраднато време, в което да чуем душите си. Така най-синтезирано може да се обобщи посланието на проекта, който се роди преди две години в Пловдив и се радва на творческа жизненост, като спечели сърцата на публиката и във Варна, Русе, Добрич, София, Бурас.

Негов автор е Петър Салчев – един от водещите джазови изпълнители у нас. В програмата са включени някои от най-красивите баладични теми като "My Funny Valentine", "How Deep Is The Ocean", "Slow Hot Wind", "Amapola".

"Баладата е трудно изкуство. Това е музика на наситените със съдържание паузи. То е другата инвенция в музиката -  с малко изразни средства да казваш много. От съществено значение са и текстовете на тези песни, защото словесните им образи обогатяват още повече цялостното звучене и са също толкова красиви, колкото самите музикални теми. One Ballad Night e проект, подготвен с много любов, с много смирение и призив за повече обич между хората. Това е основното послание на концертите ни и се надяваме публиката да бъде докосната", споделя Салчев.

"Концертът в Пловдив съвпада с Възкресение Христово и това не е случайно. Искаме да вдъхнем топлина и надежда на хората, че след трудните дни, в които напоследък живеем, непременно ще дойдат добрите времена", допълни музиканът.

Музиката в One Ballad Night е на ръба на жанра – част от темите са с типично джазово звучене, а други в характерен популярен стил. Но е сигурно, присъстващите ще чуят красива музика, поднесена с широко отворена душа и професионализъм от участниците: Петър Салчев – вокал, Мирослав Турийски – пиано, Петър Момчев – саксофон, Александър Леков – контрабас, Емил Пехливанов – ударни, Веселин Митев – виолончело.

За новия си сезон "Камерна сцена Пловдив" се съфинансира от община Пловдив и фирма "Дерони". Реализацията му е в подкрепа на кандидатурата на града за Европейска столица на културата 2019.

Както MySound.bg нееднократно информира, проектът партнира и с Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство (АМТИИ), която чества своята 50-годишнина през 2014.

"Камерна сцена Пловдив" във Фейсбук:
https://www.facebook.com/ChamberScenePlovdiv

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички