Фестивалът JAZZiT започва с концерт на Васил Петров


Фестивалът JAZZiT започва с концерт на Васил Петров

5763

"Музикална къща БНР" дава старт на второто издание на фестивала JAZZiT с концерт на Васил Петров, който ще се състои в столичната зала "България" от 19.00 ч. на 29 април.

Музикалното събитие, по време на което ще бъде представен и новият албум на певеца - "Васил", е посветено на Световния ден на джаза – 30 април. Публиката ще може да се наслади на най-новите авторски композиции на Васил Петров - 5 на брой, по текстове на Матей Стоянов, Михаил Белчев, Александър Петров, Бен Крос и популярни световни хитове, които ще бъдат изпълнени от Биг бенда на БНР и щрайхова група на Радиосимфониците под палката на маестро Антони Дончев.

Ще има и филмови теми, а сред най-интригуващите интерпретации на чужди хитове са "Fragile" на Стинг (Sting), "Soldier Of Fortune " на Дийп Пърпъл (Deep Purple) и "Somethin'" на Джордж Харисън, научи MySound.bg. Някои от аранжиментите са дело на Христо Йоцов и Васил Спасов.

"Опитахме се да обхванем колкото се може повече стилове и жанрове", поясни в ефира на БНР Васко, който ще пее и на испански. Медията е продуцент на диска, който ще бъде основно презентиран на концерта. "Проектът е нарича "Васил", тъй като подходът към пиесите в него е доста личен и интровертен", допълни изпълнителят, известявайки, че физическият носител ще бъде готов до датата на концерта. "С гордост мога да призная, че това е това е един от най-добрите продукти, които сме правили. Васил Петров е един от най-очакваните изпълнители на концертната сцена у нас", не крие маестро Дончев.

Една от авторските композиции на Петров е по стихове на архимандрит Серафим. Сред парчетата в албума е и "Великден" по музика на покойния Борис Карадимчев и текст на Иван Вазов. "Бог да го прости! В деня, когато се спомина, записвахме с децата от Пим-Пам", каза Васко, който излиза от обичайното си амплоа на интрепретатор на чужди класики.

Специални гости на изявата му в зала "България" ще бъдат композиторите Ангел Заберски и Васил Спасов, които ще застанат на диригентския пулт по време на  изпълненията на техни аранжименти.

Билети за концертите на JAZZiT се продават на касите на Cantus Firmus в  зала "България" и Рекламно-информационния център на БНР – бул. "Драган Цанков" №4.

Фестивалът ще продължи с рецитал на знаменития Кърт Елинг в същата зала на 28 май,  като по всяка вероятност ще има още една изява в афиша на JAZZiT.

"Второто издание на събитието е посветено на гласа и на младите лъвове в джаза, съответно - очаквайте специалните гости да бъдат певци", издаде Антони Дончев в аванс.    

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички