Рок бенд Севи се качи на влака с променен състав и ново видео


Рок бенд Севи се качи на влака с променен състав и ново видео

6290

Във възможно най-тежките дни за българския рок, когато класните му представители се броят на пръстите на едната ръка на Мики Маус, група Севи (Sevi) продължава да не се предава.

Безумното "културно" оцеляване с марка БГ запрати в различни точки на света китариста на бандата (Боби) и кийбордистката (Еххххх, Танче!). И добре че машинистите на композицията - Севи Близнакова и Рали Велинов, са напомпани с корав инат, за да съхранят кариерата на най-прогресиращата млада българска формация.

Точно една година мина от последното ѝ видео "Speed Up". Дотам я докарахме, че развитието на една рок група се измерва във време между два видеоклипа. За да бъде вдигнат шум около нея. Концерти, турнета, фестивали ... никой не ги отразява като осъществени, защото музикалното зомбиране по тези земи от години е на друга вълна. Или вълни.

В любимия на Севи столичен клуб - Rock It, премиерата на новото видео "On My Own" стартира с 55-минутен концерт. Отново в стил Севи бенд. Разбирай, по-различен от всичко досега. Този път обновената банда ни закова с театрално интро, преходи и финал. 100% Рали е пипал тук: идеята – влак, гара, перон, пътуване, спирки и трейн-диспечерка, която на запис влиза в ролята на емси и обявява песните върху звуци и шумове в стил БДЖ. Адски ефектно и рокаджийско им се получи за енти път.

Не вярвах, че клубът ще се напълни на макс в сряда вечер и то с билети (също със страхотна визия). Ама явно след многобройните концерти из страната, фенската маса на бандата е станала още по-многочислена и сплотена.

Парчето "On My Own" (създадено от Светлана Близнакова и Pino Biaggioli още през 2006) беше изпълнено в самото начало, а до края на ударния лайв групата заби всичките си хитове в бясно темпо и чак за финал  Светлана каза "Добър вечер", чупейки поредното за един рок спектакъл клише. Майстор на видеото е Емо Цончев, а за аудио обработката се е погрижил Петър Братанов (Don Pepinio).

За сетлиста пък няма да пиша абсолютно нищо, защото Севи продължава да е българската група, която съм гледал най-често през последните 3 години, и за парчетата им досега съм се изказал десетки пъти. Новата китара - Томи, праска доста здраво и с една лека щипка, като че ли е втвърдил стила на песните. Стори ми се, че и новата кийбордистка Деси Маркова (мацката се оказа с най-шумни фенове в Rock It) е вкарала леко синти звучене на някои места, ама може и да си фантазирам.

След като финализираха "Speed Up" влакът дойде, музикантите се качиха и се изнесоха с него от сцената, а малко преди да видим премиерно новото видео, чухме и специален запис на съавтора на парчето Пино от Италия.

После присъстващите се насладиха на 5 минути ИСТИНСКО кино. Новото видео на Севи  е страховито като визия. Пълно е догоре с послания и си мечтая да има кой да ги разчете правилно. В него се появява само Светлана, а кадрите спират дъха. Като добавим и великолепната песен, това си е чиста заявка за един от най-яките клипове на 2014. Сигурен съм! Дано му бъде даден шанс с поне две-три ротации на ден, между 50-те на Криско и 60-те на Графа! :(

Ако изтрещялото ни време не пречупи Светлана Близнакова в близките години, тя има шанс да се превърне в новата Милена. Фронтдамите в българския рок винаги са били кът.

Подкрепете ги!

Линк към "On My Own":
http://vbox7.com/play:cb5122fc12

Снимка: Стефан Солаков

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички