Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Глория Гейнър и Jamiroquai се включват в Exit Adventure 2014


Глория Гейнър и Jamiroquai се включват в Exit Adventure 2014

4509

Музикална икона, диско дива и автор на една един от най-големите световни хитове на всички времена "I Will Survive" – Глория Гейнър (Gloria Gaynor), ще бъде хедлайнер на най-добрия европейски фестивал!

Живата легенда ще се качи за първи път на Main Stage на Exit, след почти 40-годишен музикален стаж, 20 албума, голям брой хитове и награди, милиони излъчвания по радиа и участия на най-важните международни събития. С невероятния си глас и запомнящо се сценично присъствие, певицата със сигурност ще изнесе един от онези концерти, които остават в историята.

След миналогодишната незабравима изява на диско краля Найл Роджърс, фестът отново вдига летвата с изпълнения на живо на най-големите хитове на диско кралицата - "Never Can Say Goodbye", "Let Me Know (I Have A Right)", "I Am What I Am", както и най-известния денс кавър на парчето "Can't Take My Eyes Off You".

Дни по-късно танците ще продължат в Черна гора, където публиката ще се потопи в изключително шоу на едно от най-силните имена на музикалната сцена от последните 20 години -  Jamiroquai. След предишното си взривяващо участие на Exit, носителите на награда "Грами" с над 25 милиона разпродадени копия на албуми ще допринесат към предстоящото балканско приключение с хитове, като "Virtual Insanity", "Cosmic Girl", "Love Fool" и други. Разбира се, специалната добавка ще бъдат отличителният глас и впечатляващите танци на екстравагантния фронтмен Jay Kay, който нееднократно е показвал, че умее за секунди да вдигне публиката на крака и да я направи част от лудото шоу на бандата.

Специалният майски подарък от организаторите на събитието пък е промоция за любители на приключения с приятели. Специалният комбо билет "5+1 безплатен" се продава онлайн и на касите на "ТикетПРО" до 25 май (или до изчерпване на количествата) и дава възможност всяка група, закупила 5 билета за Exit или Exit Adventure наведнъж, да получи шести безплатно. Бонусът е, че всеки член на групата ще се сдобие и с безплатен пропуск за фестивала Rock@Exit, на който ще свири знаменитата банда Queens Of The Stone Age в Петроварадинската крепост на 11 юни.

Следете Фейсбук страницата на Exit Bulgaria или http://www.exitfest.org/en/bulgaria за повече информация.
Билети: "Тикетпро"
Транспорт и настаняване: PartyTravel.bg

Още за Глория Гейнър:

Плътният, мек глас на Глория Гейнър доминира световната музикална сцена почти 40 години. Всичко започва още през 1975, когато тя запазва мястото си в историята още при старта на класацията Disco Action Charts на Billboard. Нейната версия на песента "Never Can Say Goodbye" става първият диско хит, който се изкачва до N 1 там.

"I Will Survive" и до днес е една от най-великите песни на всички времена, както и неофициален химн на всяко движение за еманципация на жените - 35 години след излизането си. Благодарение на това парче, Глория е единствената притежателка на награда "Грами" в категорията за най-добър диско запис. Той се изкачва до върха на поп класациите на Billboard, където заема първа позиция два пъти и присъства с над 200 кавърверсии. През септември 2005 година Глория и нейният евъргрийн са включени в Залата на славата на денс музиката, а VH1 я удостоява с първо място на класацията за Топ 100 денс записи на всички времена. Преди две години "I Will Survive" става една от двадесет и петте песни, включени в "Грами" – залата на славата".

"I Am What I Am" превръща Гейнър в гей икона и бетонира статуса ѝ на феномен в поп културата. В края на 90-те, тя се подвизава и като актриса, участвайки в известни шоу програми, сред които The Wayans Bros, That '70s Show и Ally McBeal. По-късно играе и в представлението Smokey Joe’s Cafe на Бродуей, където доразвива огромния си талант и глас.

Шоуто на главната сцена на Exit 2014 година ще бъде най-блестящото от всички до момента, а Глория Гейнър ще превземе крепостта и сърцата на публиката както само една истинска кралица умее, уверяват организаторите.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички