Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Exit Adventure Bulgaria тръгва на турне


Exit Adventure Bulgaria тръгва на турне

4364

Exit Adventure Bulgaria – събитието, което ще подгрее българската публика за най-добрия европейски фестивал – ще се състои не само в София, а и в още три български града с още три концерта на 5 любими български групи и музиканти.

Приключението започва в пловдивдския летен бар "Театъра" от 20.00 ч. на 11 юни, четвъртък, и още на следващия ден (12 юни) в 22.00 часа ще завладее с фестивален адреналин публиката във Варна (клуб Vintage 33). От морската столица партито ще се пренесе в София във фатално фестивалния петък 13-ти, а съботата е запазена за Велико Търново, където Exit Adventure - настроението ще избухне от 17.00 до 22.00 под откритото небе над сцената на "Арт лято" до паметника на Асеневци.

Специалните посланици на събитието ще бъдат няколко от най-добрите български групи и музиканти. За топлото и лежерно реге настроение във всички дати ще отговаря Selector Lazy Face, а веднага след него рими, летни мелодии и фънки ритми ще достави българската етно-реге-хип-хоп група Мерудия.

Турнето ще включва и впечатляващите звуци на световния бийтбокс шампион SkilleR, обединени с импровизациите на местния вокален екстремист – Pavel Clave в проекта Vox Box. Атмосферичната им смесица от дъб, дръм-ен-бейс и космически мелодии с танцувални боса-нова подправки ще премине във вселена от модерен балкански фънк и блус, осигурена от сайкъделик етно-рок групата Kottarashky & The Rain Dogs (на снимката). Освен "Opa Hey" - албумът, издаден от германския лейбъл Asphlalt Tango Records, който донесе на композитора Никола Груев световна слава, и последвалия го "Демони", с който Kottarashky & The Rain Dogs обиколиха над десет от най-големите европейски фестивали миналата година, публиката на Exit Adventure Bulgaria ще чуе и няколко съвсем нови песни от предстоящия трети албум на групата.

Естествено, всеки от концертите на турнето ще завършва и с тазгодишния представител на България на Exit – група Оратница, чийто мощен булгарбийт - автентична смес от български фолклор и акустичен дъбстеп и дръм-ен-бейс – трудно оставя публиката статична, а хорáта на концертите им вече се случват не само пред българските сцени, а и в цял свят – от Норвегия, през Полша, до Малайзия. След Exit Оратница тръгват на голямо лятно европейско турне, което включва дати в Словакия, Германия, Чехия, Унгария, Белгия, Франция и Русия.

Освен на живо в София, Пловдив, Варна и Велико Търново, фестивалната магия ще оживее и в различни локации в София.

До 12 юни Exit ще гостува на няколко от най-добрите барове в столицата, където ще звучи музика от групи, които са свирили на фестивала, и ще се прожектират специални HD записи на най-добрите концерти от четиринайстото издание на събитието, заради което Exit R'Evolution получи престижната награда "Най-добър европейски фестивал" 2013 на Европейските фестивални награди в Гронинген, Холандия.

На 9 юни в Barfly ще звучи прекрасният глас на Alice Russel. 10 юни в Art Hostel е запазен за големия хедлайнър на миналогодишната Exit Р:Еволюция - Atoms For Piece. Тежките рими и поведение на честия гост на Exit Main Stage Snoop Dog, ще разтресат бар "Петък" на 11 юни. Ден преди началото на Exit Adventure Bulgaria в София, в бар Jules Verne публиката ще се наслади на запис на миналогодишния концерт на фънк и диско ветерана Nile Rodgers.

Бонусът към събитията е, че всеки присъстващ ще може да се сдобие с покана за Exit Adventure Bulgaria. Всички прожекции започват в 21.00 часа.

Следете Фейсбук страницата на Exit Adventure Bulgaria или http://www.exitfest.org/en/bulgaria за повече информация.

Exit Adventure Bulgaria се осъществява с генералната подкрепа на Tuborg.
 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички