Music Palace Fest с Аларма Пънк Джаз В Двореца на Балчик


Music Palace Fest с Аларма Пънк Джаз В Двореца на Балчик

3908

В рамките на фестивала "В Двореца" ще се проведе и музикален фест, чиято програма е специално селектирана от "Аларма Пънк Джаз".

По случай 80-годишнината на БНР и 12-тото издание на международния фестивал за късометражно кино в Балчик, Music Palace Fest ще мине под надслов "92 години БНР & Фестивал за късoметражно кино "В Двореца" (80 + 12). В рамките на 7 дни - между 28 юни и 4 юли, гостите ще имат уникалния шанс да се потопят в различни музикални стилове на плажа пред "Двореца" напълно безплатно. Както фестивалът за кино, така и музикалният ще бъдат с вход свободен във всички дни.

Програмата на Music Palace Fest включва изпълнители от различни стилове – от фолк рок, през етно фюжън до фрий джаз. След официалното откриване на филмовия фестивал музикалната програма стартира с американския инди фолк рок музикант и поет Brian Smith, който ще отведе публиката в своя магически свят на 28 юни. Следващите дни ще се изявят експериментаторите от Rosenquarzexpress  - веднъж в соло изпълнения на своя създател и вдъхновител - Илияна Бешкова (29 юни) (на снимката) и втори път в разширен състав с музиканти от София и Мюнхен. Колоборациите няма да спрат до тук - E.U.E.R.P.I. е банда, която идва от Свищов и Трявна и достига далеч в комбинациите от стилове. Проектът е едно от явленията в новата българска инструментална музика, който попадна неколкократно във фокуса на Аларма-та през 2012/2013, а гостите ще имат удоволствието да го чуят и в Балчик. Изпълнителят в закриващата вечер – 4 юли, все още остава изненада, но организаторите призовават любителите на киното и музиката да стягат куфарите, защото лятото започва, а един от най-хубавите начини да го посрещнат е на брега на морето - с хубави филми и мелодична музика.

Международния филмов фестивал в Балчик се провежда за 12-ти път в комплекс "Двореца". Тази година в програмата са над 1600 късометражни филма. Над 120 режисьора от 50 страни ще представят филмите си, включени в конкурсните програми, които се борят за наградния фонд в размер на 10 000 евро в кюлчета злато. Организаторите напомнят, че в рамките на фестивала за първи път ще има и детски фестивал Ushi Film Festival, който ще бъде журиран от деца. Също така в Балчик ще бъде поставено началото на Black Sea Competition.

Фестивалът се организира от фондация "Формат СФФ", Народно читалище "Вещина" и "Трикитри" ЕООД в партньорство и с подкрепата на община Балчик, Министерството на културата, Националния филмов център, ДКИ-КЦ "Двореца", фондация "Америка за България" и Националния фонд "Култура".

С програмата на фестивала можете да се запознаете тук:
http://inthepalace.com/en/2014/festival_schedule

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички