Честваме деня на бандонеона за първи път


Честваме деня на бандонеона за първи път

3055

На 11 юли София ще се присъедини към още 99 други градове по цял свят, които ще отбележат световния ден на бандонеона.

Отбелязването на празника в столицата ще бъде част от голямото празненство, което ще се проведе в чест на 100-годишнината на краля на бандонеона  - Анибал Тройльо, учител на великия Астор Пиацола. Събитието ще бъде открито от посланика на Аржентина Н. Пр. Гийермо Салвадор Асрак в 18.30 ч. То е част от проекта "Танго Сетива", който до 21 юли ще представи фотографска изложба, танго демонстрации, милонги, модно ревю, прожекции на филми и други. В основата е асоциация tango.bg. Проектът е пърформънс на открито, чиято цел е да провокира сетивата чрез различни форми на изкуство в продължение на 14 дни и нощи в Градската градина на София. Ще бъдат представени над 30 фотографии на четирима български танго-фотографи, всяка от които е маркирана с танц и звук като естествен процес между органичното кръстосване на фотография и танц.

"Танго Сетива" представя културата на аржентинското танго в 336 часов арт пърформънс, опитвайки се да обясни този социален феномен в Европа в последните 20 години, неслучайно включен към световното нематериално културно наследство на UNESCO. Събитието се провежда по програма "Галерии на открито" на дирекция "Култура" към Столична община и със съдействието на посолството на Република Аржентина в България.

Бандонеонът е най-емблематичният музикален инструмент на аржентинското танго, чрез който се композират всички музикални танго пиеси, от класическите композиции до електронните интерпретации.

Пълната програма - на:
https://www.facebook.com/events/202981029859799/

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени - Жълт код

Видео


Албуми


Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени - Жълт код

Пет години след като издадоха успешния и пълен с хитове "10 1/2", Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени...

Най-четени новини


виж всички