Нова книга за историята на музиката!


Нова книга за историята на музиката!

5049

Познатата българска кънтри певица и журналистка Лили Друмева-О’Райли завърши първата си книга, посветена на историята на музиката.

В нея са представени фундаментални стилове като кънтри, блуграс, буги-вуги, рагтайм, джаз, суинг, блус, рок-ен-рол, соул, диско, ню уейв, фънк и др. Книгата съдържа 50 музикални теми, събрани в 10 глави. Включва и богат снимков материал, както и увод от корифея Тома Спространов.

Поводът за написването ѝ е 10-годишният юбилей на музикалното предаване "Настроение с Лили", което Лили Друмева-О’Райли води по Радио София (БНР). Книгата е създадена по 50 сценария върху интересни теми. Сред тях са: хитовете от 40-те до 90-те години, великите автори, продуценти и звукозаписни компании, любопитни рубрики като "Хайде на път", "Кино хит", "Кънтри и рок легенди в рая". Заглавието на творбата, както и едноименното радиопредаване, са вдъхновени от известната мелодия на Глен Милър "In The Mood" ("В настроението").

"Настроение с Лили, музика в 50 теми" е предназначена за любителите, които ценят и следят всичко качествено и стойностно на музикалния пазар, както и за професионалисти в бранша. Част от информацията е събрана по време на престоя на автора в САЩ по програма "Фулбрайт".

Лили Друмева-О’Райли развива кариерата си в БиБиCи, Ретро Радио, Радио София, Хоризонт, БиБиTи и Радио Бинар. Тя е автор на множество публикации в специализирани музикални издания като Bluegrass Europe и Country Music International. Лили Друмева-О’Райли е и професионален музикант, основател на кънтри групата Lilly Оf Тhe West. Тя е продуцент и издател на 9 студийни албума, организатор на турнета, концерти и фестивали в страната и в чужбина. Член е на Европейската и на Световната кънтри и блуграс асоциация, както и на Съюза на музикалните дейци в България.

Нейна мисия е да популяризира качествена и стойностна музика, представяйки автентични и малко познати жанрове (кънтри, блуграс, суинг, рокабили), които допринасят за културното разнообразие в България.

За повече информация: www.lillydrumeva.net

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички