Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Живеем в Моно свят. Остава, имаме нужда от вас!


Живеем в Моно свят. Остава, имаме нужда от вас!

7087

Опитай. Повярвай, че ние можем да бъдем много добре!
Почакай ме малко. Живеем в "Моно" свят. Остава, имаме нужда от вас!

https://www.youtube.com/watch?v=tmtDIZiPbr4&list=PL16DAF0600CD2CA48&index=9

Не ни трябват моноспектакли като в новинарски блок. А  емоции, които да бъдат споделени. Човек, с когото да бъдеш едно, макар несъвършено и простосмъртно. Любов!

Вчера, 4 септември 2014, инди рокаджиите Остава навършиха 22 години!

Голямото събитие изтанцувахме, изпихме и изпяхме в "Маймунарника" с много усмихнати лица, отворени за любов сърца и мисли, препускащи в спомени назад и в бъдещи мечти.

Концертът започна с разпръскващи се дъждовни капки по телата ни. Като влажни падащи звезди, които сбъднаха желанието ни да изживеем магията с надслов Остава. Контейнерите пред клуба складираха ненужните отпадъчни мисли, за да започнем начисто поне за 2 часа.

Извънземен спектакъл в преследване на любовта! Десетки малки дечица подскачаха с мъничките си размери по земята или съзерцаваха втрещено сцената от раменете на бащите си. Феновете, изрисували по лицата си най-лъчезарните усмивки, танцуваха в хармония с музиката. Очи, изпълнени с наслада и разперени към небето ръце. Прожекторите разпръскваха бяло-сини светлини и въздействието бе като в бурно море, където, ако не се държиш здраво за музиката, ще се изгубиш в мрака на дълбините. Бе хипнотизиращо!

Меланхолия, обвита в нежни есенни нюанси + шоколадови стърготини искрена любов, по детски чиста и непочернена. Музикантите подариха частица вдъхновение на всеки, посветил времето си на техния концерт.

"Ще те разбирам всеки момент. Ще се усмихвам с теб. Отлитам бързо към теб. Земята няма нищо общо с мен".  Остава винаги са някъде около теб!Точно когато се чудиш накъде да поемеш, те пробиват мъглата пред теб с мощни акорди. Лиричните текстове събличат дрехите ти, раздират кожата ти, за да освободят душата ти, която копнее да разпери крила и да се разтвори в необятния прелестен свят. Музиката им ухае на лилави минзухари, пречиства ума от злободневното сиво и чертае пред теб път, покрит със светлини.

Всеки път се усмихвам, когато ги видя на сцена! И си мисля – небето е близо там-та-ра-рам-там! Зная, че това е любовта!

След няколко парчета на сцената се появи Димо от P.I.F и със скромната си физика запя "Мъничко човече". Мъничко обречен, търся пътя верен. Дървено човече търси пътя вечен мъничко. Денят е цветна снимка за моето дете. Нощта е толкоз мила и шляе се с мен. В изгубени следи и смисъл за декора. Пред който двама с теб уж докосваме бога…

Хора, емоцията от подобен омагьосващ с нежност и емоция концерт не се забравя. Това е събитието, което ще ни топли в предстоящите есенни виелици и мразовити зимни вечери. Огънят, който ще гори в телата ни и ще захранва с хармонии душата. Музиката е  вълшебство, страст. А Остава знаят най-добре как се създава свят, обрисуван с истински живот.

Сред специалните гости на събитието бяха и Вики от Мастило, младата певица Raja, както и Михаил Шишков (клавири), Димитър Семов (перкусии), а  като съпорт се изявиха младите артисти от новосформирания инди лейбъл Homeovoxmusic. А Мила Робърт, Bears And Hunters, Hayes&Y представиха за първи път на голяма сцена авторските си парчета.

Концертът бе велик!

Със започването на:

Губя си времето в мисли. Имам ли нужда от тях? Екранът блести в мен . Разказва за всеки от нас. Гледам объркан пред теб. Объркан е целия свят. Сладки пороци пред мен. По-сладки от шоколад! Дали ще се слееш със мен? Дали ще се скрием в нощта?  Сладък е всеки момент, по-сладък от ШО-КО-ЛА-А-А-А-А-А-А-А-А-А-А-А-А-Д!

Към сцената полетя дантелен червен сутиен, последван от друг - памучен бял, и трети сатенен бял! Бях достатъчно близо, за да проследя параболата, с която кацнаха на сцената. И изненадата на Свилен бе голяма. Това е предимството да си рок музикант, сваляш дрехи с глас и акорди.

Преживяното със Свилен Ноев & Ко космическо пътешествие бе съвършено романтична прелюдия към есенните цветове, които скоро ще обагрят всекидневието. С Остава всеки момент е по-сладък от шоколад! И да, ще се слеем всички заедно в нощта. Под звездите и  дъжда, в чистота на снега, сред клоните на цъфтящите дървета и със заровени в горещия пясък крака.

Аз ОСТАВАм с вас!

Снимка: Глория Иванова
 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички