Легендарният Reverend Beat-Man пристига у нас за Alarma Punk Jazz


Легендарният Reverend Beat-Man пристига у нас за Alarma Punk Jazz

4086

Reverend Beat-Man пристига в България за участие в популярния фестивал Alarma Punk Jazz на БНР.

Концертът на несравнимия оригинал ще се състои от 21.00 ч. в столичния клуб Maze ("Христо Белчев"1/ "Граф Игнатиев" 2).

Примитивен рок-ен-рол, госпъл-блус-траш. Сюрреалистичен подход към темата за кръвосмешението, без оглед на резултатите! Вътрешни диалози с Дявола и покаяние под отблясъка на швейцарско джобно ножче! Einstürzende Neubauten с привкус на Бил Хейли и Робърт Джонсън!...

Надали съществуват думи, които да опишат съприкосновението с музиката на Reverend Beat-Man. И не, тук не става дума просто за странен зловещ човек със свещеническа якичка, налудничав поглед и още по-налудничави истории, претворени в двуминутни хитове. Тази музика си има послание. И, ако трябва да цитираме самия Бийт-Ман, обяснението е кратко: "Бих премахнал алчността, собствеността, омразата и парите. И бих ги заменил с повече любов и рок-ен-рол"...

Reverend Beat-Man от Брен, Швейцария, по паспорт Целер, известен в миналото и като Lightning Beat-Man (Повелителя на wrestling rock’n’roll-a), фронтмен на легендите The Monsters, барабанист на Die Zorros и създател на най-важния траш-госпъл-блус-рокабили лейбъл в Европа Voodoo Rhythm Records, пристига на Балканите за два концерта – в София на 17 октомври и в Букурещ на следващия ден, за да въздаде благословия и благодат на всички, за които дяволската музика е не просто жанр, а откровение.  

Преди него на сцената в Maze ще излязат The Nuggers от Букурещ, една истинска интернационална гаражна рок-ен-рол формация с швейцарски, румънски, британски и испански корени, а в случая и съорганизатори на двудневното балканско отклонение на Преподобния. Връзката с лейбъла на Бийт-Ман Voodoo Rhythm Records е съвсем логична предвид факта, че китаристът на The Nuggers Филип Хофер е член и на една от емблематичните Voodoo Rhythm-банди за последното десетилетие -  The Come n’ Go.

Вечерта между концертите ще звучи музика от Voodoo Rhythm RecordsThe Dead Brothers, The Pussywarmers, King Automatic, Hipbone Slim, Movie Star Junkies, Mama Rosin, Thee Butchers Orchestra, Bob Log III... – въобще, безкраен списък от ъндърграунд герои, без чието творчество дяволската музика би била далеч по-малко дяволска.

В събитието ще се включи и Go Citizen!, платформата с най-сериозни традиции в популяризирането на траш-рокабили културата у нас през годините, оповестиха организаторите.

Билети в "Дюкян Меломан" и на www.ticketplus.bg и www.eventim.bg по 15 лв.  На входа на клуба на 17 октомври: 20 лв. (!!!) Специална оферта (ограничен тираж): Reverend Beat-Man (17 октомври) + Руки’в Брюки (голямото събитие на медийните партньори Rockabilly.bg на следващия ден, 18 октомври): 20 лв.

Повече на:

https://www.facebook.com/alarmafest
http://gocitizen.net
http://nuggers.bandcamp.com

YOUTUBE:
https://www.youtube.com/watch?v=omlcGGduzW0

PROMO:
http://vimeo.com/106508474

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички