София Фюжън Фест: Минало в бъдеще време 2


София Фюжън Фест: Минало в бъдеще време 2

4891

Очаквано или не, втората вечер на "София Фюжън Фест" бe по-силна от първата.

И доста повече хора станаха съучастници в едно наистина уникално фюжън изживяване в клуб Mixtape 5 на 24 октомври.

Силното начало с Асен и Милена Груп по страхотен начин преобрази народната музика и я вплете в ритмична плетеница от разнообразни влияния. Последвалата я формация ОМ пък беше първият по-сериозен скок през стиловете. Фолклорният елемент на моменти остъпваше на продължителни джаз инструментали, а темите бяха инспирани от Берковица до Индия. Bossa Nova Trio дадоха изненадващ завой от посоката, в която беше тръгнала петъчната вечер с автентично латино, а вокалистът имитираше успешно няколко музикални инструмента.

В последно време каквото и да се каже за Оратница, ще е малко. Групата успя да разчупи тотално представата за етно/фюжън музиката и - на всичко отгоре, редовно пълни клубовете. В Mixtape 5 проектът излезе преди обявените Del Padre и без вокал. Което изобщо не отне от мощта, с която Оратница засилват публиката от стил в стил. Постопенно сетът премина от колаборация с Del Padre, прелял пък в самостоятелна изява на Del Padre, които за втори път внесоха латино ритъм за вечерта. Изпълненията на бандата на български и испански смесваха влиянията от различни точки в Южна Европа, напълно в цялостния дух на фестивала.

Последните имена, останали в афиша, надхвърлиха възможностите си. Шеметите Kottarashky (на снимката) Аnd Тhe Rain Dogs бяха в основата на такъв водовъртеж от стилове, който би звучал адекватно на почти всеки фен на музиката. На живо Kottarashky и компания звучат още по-силно и от запис в YouTube, а изпълнението им бе повече от запомнящо се. Закриването на събитието от страна на Bulgara беше класическо-продължителнo, български фюжън точно преди навън да завали снегът. Бендът изпълни авторски парчета, както и кавъри на "Let Me Entertain You" (Роби Уилямс) и "Purple Rain" (Принс), а сет се разтегли до три и половина през нощта. С  това "София Фюжън Фест" не приключи наистина, само официално.

Оригиналите, които участваха в него, си ги има - радват се на чудесно творческо здраве и продължават да правят хубава музика.

Снимки на Марчела Иванова - в секцията "Галерия"

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички