Дебютът на Dirty Dike в България: Urban Cult


Дебютът на Dirty Dike в България: Urban Cult

4257

Колоритният рапър Dirty Dike стъпи за първи път на българска сцена миналата събота. Това се случи във Fabrica 126 в третата вечер от програмата на фестивала Urban Cult.

Вечерта беше малко напрегната не само заради заради сблъсъка Кличко - Пулев (който, между другото, бе излъчен в клуба преди концерта), а и заради нивото на въодушевление, което бе доста високо: даже и някой да се съмняваше, че дългоочакваният гост ще дойде, британецът бе потвърдил присъствие чрез клипче в интернет. "Пристигам: за всички в България".

Искам да се върна в края на август, когато беше концертът на Mаdchild и именно тогава беше първата дата, обявена за Mr. Dikestar. Тогава той обаче не се появи. Все пак едно "благодаря" за Phat Bride Productions, които в крайна сметка го доведоха.

След мача и след едно малко (или голямо) за отскок, хип-хоп танци в кръгче в центъра на залата, вече духът беше приповдигнат и точно в този момент (поне на мен ми се искаше) лайвът вече да започне.

На Negy и Nesh [FARS] се падна честта да открият събитието. Когато  започнаха да редят, всички се "вдигнахме" на метри от земята и останахме там до края на изявата им. Двамата заложиха на funky shit, като между песните разказаха как са изкарали в компанията на Dirty Dike в Jazzmatazz предишната вечер. Било също "доста фънки".

High Focus Records - лейбълът на Dirty Dike, бе представен и от Ed Scissortongue, който изпя (силно казано ха-ха) някои парчета от последното си EP "The Theremin", съпродуцирано от Дърти Дайк. Ед не скри, че е очарован от София, след което направи доста приятен фрийстайл. Когато приключи, публиката избухна във викове и ръкопляскания. След като слезе от сцената, за времето, в което успях да се обърна да го видя, и Дайк вече се беше качил при DJ Sammy B Side, готов да ни разкаже играта.

Британецът успя да надвика женските писъци и повишения тон от страната на мъжете,  сподяйки, че който му донесе двоен ром с ко̀ла, ще му бъде най-добрия приятел за вечерта. И се започна... Вярвам, че всички присъствали, са поели от мъдростта, която носят "The Ten Dike Commandments", "Hi, I’m James" -  автобриографичната песен, с която той не пропусна да разкаже за себе си (лично и искрено). Така че подът се разтресе. Още по-горещо стана, когато Ed и Dike застанаха рамо до рамо за няколко съвместни изпълнения.

...Цигара след цигара, които се въртяха в кръг от публиката до сцената, до другата страна на залата и наобратно, сетът тръгна към своя край. Mr. Fucking Dikestar постави грандиозен финал на гига с парчето "Pork Pie".

После скочи от сцената и се загуби сред присъстващите.

Все едно никога не се е качвал на нея.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички