Марио Станчев и Христо Йоцов представят Autumn Leaves In Sofia


Марио Станчев и Христо Йоцов представят Autumn Leaves In Sofia

5047

Марио Станчев (вляво на снимката) и Христо Йоцов ще представят съвместния си албум  "Autumn Leaves In Sofia" с концерти у нас до края на месеца.

Ценителите на джазовата музика и феновете на брилянтните изпълнители и композитори ще имат удоволствието да се срещнат с тях в “Би-боп кафе”, Пловдив (19 ноември), в програмата на джаз фестивала в Русе (22 ноември), в концертната зала на  Градската художествена галерия "Борис Георгиев" във Варна (23 ноември) и в популярния софийски клуб Студио 5 на 25 ноември.

През лятото на 2013 двамата асове на джаза се срещат, за да осъществят една обща идея – да обединят таланта и опита си на дългогодишни творци и да свирят музиката, която ги вдъхновява.

Марио Станчев е пианист и композитор от световна величина, живеещ и работещ от много години във Франция. Освен с кариерата си на изпълнител, свирещ с известни музиканти от цял свят, той е известен и като основател и дългогодишен ръководител на джазовия департамент в Консерваторията в Лион. Създател и автор на редица джазови проекти както във Франция, така и по света.

Христо Йоцов е от най-значимите имена  на българската джаз сцена, музикант с огромен опит,  международни изяви и отличия. Автор и аранжор на джазова, симфонична, камерна и театрална музика. От дълги години преподава ударни инструменти в джазовия отдел на музикалната академия в София.

Резултатът от тази среща са концерт в БНР (записан и излъчен от БНТ)  и участие в джаз фестивала във Варна през лятото на 2013.

Естествено продължение на тази идея е и създаването на албума “Autumn Leaves In Sofia”, записан през есента същата година в студиото на Йоцов с великолепното участие на басиста Димитър Карамфилов. В диска са включени пиеси и аранжименти на Марио, както и една композиция  на Христо.

Проектът беше представен с голям успех в операта в Лион през пролетта на 2014. Сега е ред албумът да бъде презентиран и в България.

"Autumn Leaves In Sofia” ще се предлага с автограф на всички, дошли да споделят това изживяване от най-висока проба.  

Предварителната продажба на билети за концертите във Варна и София - в мрежата на Eventim.


Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички