Горещи сцени и любовни оръжия в дебютното видео на LaText


Горещи сцени и любовни оръжия в дебютното видео на LaText

2893

Литературната рок група LaText презентира стилно дебютния си клип към песента "Shoot Me Again".

Както MySound.bg вече обвяви, премиерата се състоя в столичния клуб Mixtape 5.

Видеото е със стилна черно-бяла визия и представя както сюжетна линия, така и имиджови кадри на бандата. Историята в клипа се движи между метафорична и буквална трактовка на стрелбата. Тя е представена през образа на мъж, който изневерява на жена, но постепенно "отстрелва" всички други, както сам е отстрелян от тази, която желае.

За главната роля LaText избират Илиян Любомиров, познат още като Августин Господинов, който спечели "София: Поетики" 2015 и чиято дебютна стихосбирка "Нощта е действие" е най-продаваната книга с поезия в последните години. Той си партнира с Ваяна Данаилова (актриса и телевизионна водеща), Александра Рамирез (тату артист и художник) и Наси Митрова (танцьор във VS Dance).

Концепцията на клипа е дело на режисьора Цветомир Матев, който споделя: "Чух песента за първи път, когато LaText спечелиха с нея наградата на публиката на конкурса "Златна пролет". Още тогава ми хрумна идеята за сценария и когато на един концерт се срещнахме и поговорихме с Елена, решихме, че задължително трябва да го заснемем".

Оператор е Георги Гвоздев, сценограф и стилист - Мери Адам, а гримът на дамите е дело на Десислава Бекирска.

В последните 3 години LaText се наложи като един от най-любопитните проекти на българската алтернативна сцена. Музиката им съчетава деликатността на поезията и суровата енергия на рок музиката в песни извън стандартната структура от припев, куплет и соло. Жанровите влияния, които оригиналният им звук съчетава, са алтернативен рок, с блус, ню уейв, ска, реге, суинг, джаз и етно мотиви.

Първоначалната концепция се развива с всяка следващата песен и през 2014, след множество клубни и фестивални участия и международни колаборации, формацията издаде дебютния си краткосвирещ албум "Само". EP-то включва седем парчета, сред които популярните сингли "Париж", "Само" и "Любовна херостратегия", както и "Shoot Me Again" – единственото англоезично парче в диска.

В групата са: Петър Чухов (поезия, вокал, китара), Елена Пенева (вокал, клавир, текст), Иван С. Вълев (бас, вокал) и Гриша Маникатов (барабани).

Виж клипа към "Shoot Me Again" на:
https://www.youtube.com/watch?v=_WnG-UeQUMU

Сайт:
http://latext.eu/

Facebook:
https://www.facebook.com/LaTextBg

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени - Жълт код

Видео


Албуми


Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени - Жълт код

Пет години след като издадоха успешния и пълен с хитове "10 1/2", Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени...

Най-четени новини


виж всички