Eluveitie с ново шоу в София


Eluveitie с ново шоу в София

3686

Skalmold и Wild Rose ще подгреят за особено обичаната у нас група Eluveitie.

Както е известно, концертът ще се състои в столичния клуб Mixtape 5 от 19.00 ч. на 15 февруари.  Шоуто е част от втората част от европейското турне по представянето на последния и най-титулован албум на бандата "Origin", а организатори у  нас са BGTSC.

Skalmold е млада банда, създадена през август 2009. Дебютът "Baldur" (2010) постигна моментална подкрепа и успех не само сред метъл феновете. През 2011 албумът е издаден и чрез Napalm Records, което допринесе за допълнителния му успех на световната метъл сцена. След продължилото повече от година турне по представянето на диска, съставът се завърна в студиото, за да запише втория си албум "Börn Loka" (Loki's Children). Издадената в края на 2012 творба бе подкрепена подобаващо и от турне през цялата 2013. Последва обединение с Iceland Symphony Orchestra и грандиозен завършек на годината с трите разпродадени шоута в най-голямата концертна зала ("Нарпа") на Исландия. Шоуто бе издадено на CD/DVD и за много кратко се превърна в бестселър.

Музиката на Skálmöld може да бъде описана като бетъл метъл, съдържаща части от Epic Viking Metal, Оldschool Death and Thrash Metal, преплетени с исландската история. Текстовете са написани по стриктните правила на древната исландска поезия и са повлияни от езическите корени на северната нация. Резултатът е мощна, вряща смес от хеви метъл и героични митове, изригващи от замразения остров.

Wild Rose e италианска симфоник/пауър метъл формация, създадена през 2009.  През 2010 година издава първото си EP, продуцирано от Cristiano Bertocchi (екс-Labyrinth, екс - Vision Divine). Изданието получил много добри отзиви. През 2012 чрез Scarlet/Bakerteam Records групата пускн дългосвирещия албум "Shadows Over Lothadruin" и отново получи повече от добри ревюта. Дискът пак е продуциран от Cristiano Bertocchi, но този път обложката е дело на Felipe Machado Franco (Rhapsody Оf Fire, Blind Guardian) През 2013/2014 последва турне в Европа с директния съпорт на Wintersun, Finntroll и Epica. През тази година Cristiano Bertocchi се присъедини като басист като с това допълни и състава на Wind Rose.

Билети за концерта в София по 35 лв. - в мрежите на Eventim, TicketPro и Ticketlogic bg. а и на касите в Germanos, "Пикадили", Orange, "Фотосинтезис", Easy Pay, Fast Pay ("Фаст Пей"), "Техномаркет", Technopolis, OMV, Office 1 Superstore, Usit Colours, магазин "Яко", "На тъмно", Metal Heaven, Билетен център НДК, Дворец на културата и спорта – Варна, Пловдив – билетна каса пред общината. При налични в деня на събитието и на място в клуба ще са по 45 лева.

BGTSC препоръчва навременното закупуване на пропуски и спазване на реда в клуба.

*Клубът не работи с резервации
**Политика за достъп на непълнолетни: http://on.fb.me/YDzVEe
***Гардероб - упътване за употреба: http://on.fb.me/O2TMhv

За повече информация и въпроси: events@bgtsc.eu

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички