Картини от една изложба представя: Истории за призраци


Картини от една изложба представя: Истории за призраци

2576

Издаденият през 2011 албум "Mylo Xyloto" на британската група Coldplay има завиден успех: първо място в класациите на 18 страни с продажби, донесли 16 платинени сертификата.

Стилистиката на диска бележи съществено развитие в посока прилагане на широк инструментариум, наличие на множество хорови елементи и сочно музикално обагряне, заразяващо със своя оптимизъм. Затова мнозина очакват с интерес следващото заглавие в тяхната дискография, работата върху което започва в началото на 2013 в дома на бас китариста Guy Berryman. Там има оборудвано малко студио, където всеки от групата може да експериментира по време на паузата след изтощителното турне за представяне на "Mylo Xyloto".

За разлика от друг път певецът Chris Martin приканя своите колеги да се включат в съчиняването на песни, докато в предишните проекти той носеше основната тежест за текстовете и музиката. Това дава резултат, например основната тема в изпълнението "Magic" е създадена от Guy Berryman докато свири на бас китарата и така създават доста песни, като всеки от формацията има принос за крайния резултат. Общото звучене в случая е доста по-интимно и се забелязва завръщане към акустичното начало в нейното развитие.

Темите в "Ghost Stories", или "Истории за призраци" са насочени към присъствието на миналото и проекцията на наши някогашни постъпки в настоящето ни, което влияе на способността да се отдадем на безусловната любов. Както споделя фронтменът, албумът ни представя своего рода пътешествие с цел подготовка за безусловната любов.

"Аз си представям идеята за "Ghost Stories" като отговор на въпроса как така позволяваме на нещата, които са ни се случили в миналото, да влияят на нашето настояще и бъдеще, та те са само призраци. Признавам си, че имаше време, когато чувствах, че тези събития ме влачат към дъното и разрушават живота ми, както и живота на моите близки. Имах щастието да срещна много добър суфи учител, който започна да ме въвежда в идеите си така: "ако се примириш със своето минало и нещата, които си преживял, те ще се превърнат в нещо по-благородно". Когато ми го каза, не можах да вникна в смисъла на тези думи, но вярвах, че ще ми помогнат да се оправя. И колкото повече навлизах в неговото учение, толкова по-добре вървеше процесът на създаване на песните", не крие вокалистът.                

"Ghost Stories" ще бъде представен от Сергей Шишов в предаването за концептуални албуми "Картини от една изложба" по програма "Хоризонт" на БНР в събота, 14 февруари, след новините от 21.00 часа.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени - Жълт код

Видео


Албуми


Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени - Жълт код

Пет години след като издадоха успешния и пълен с хитове "10 1/2", Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени...

Най-четени новини


виж всички