Британските хеви метъл богове Judas Priest ще клатят Арена Армеец


Британските хеви метъл богове Judas Priest ще клатят Арена Армеец

4459

Една от най-значимите хеви метъл групи на всички времена  - Judas Priest, ще свири в България в рамките на европейската част от най-новото си турне това лято.

Събитието е в столичната зала "Арена Армеец" на 30 юни.

Знаменитите британци пристигат по покана на "София Мюзик Ентърпрайсис" с репертоар, включващ както най-велките им хитове, така и парчета от техния актуален албум "Redeemer Оf Souls". 

Обиколката на бандата започна в САЩ миналата есен и ще продължи тази гоадина с концерти в Австралия и Нова Зеландия, Япония, Латинска Америка, а през лятото рокаджиите ще щурмуват и Европа.

Малко са групите, които могат да се сравняват със значимостта и постиженията на Judas Priest в света на тежкия саунд. Без тях хеви метъл музиката никога нямаше да има това присъствие и влияние в живота на хиляди фенове. "Боговете на метъла" се превърнаха в обект на подражание за мнозина и вдъхновиха поколения от музиканти и почитатели. Четири десетилетия кариера, белязана от култови песни и албуми, над 40 милиона продадени копия, неизброими награди, включително и "Грами" за най-добро метъл изпълнение през 2010, както и някои от най-грандиозните метъл концерти изобщо – това е кратката равносметка за Judas Priest

Още с първите си албуми групата се превърна в любима на феновете, като за това допринесоха и зрелищните й изяви на някои от най-големите фестивали, включително първия Monsters Оf Rock в Донингтън парк в Обединеното кралство през 1980, турнето в Америка през 1983 и шоуто на култовия мегаконцерт Live Aid през 1985 година. 

Благодарение на проекти като "British Steel" (1980), "Screaming For Vengeance" (1982), "Defenders Of The Faith" (1984) и "Painkiller" (1990), Judas Priest се наредиха сред най-успешните метъл банди на всички времена. Групата изкова емблематичните химни "Breaking The Law", "Living After Midnight", "Heading Out Тo Тhe Highway", "You’ve Got Another Thing Coming" и много други знакови за новата вълна на британския хеви метъл парчета. 

Както MySound.bg вече писа, музикантите издадоха албума "Redeemer Оf Souls" – 17-ти поред в тяхната дискография, през 2014. Той дебютира под номер 6 в класацията "Билборд 200" – най-високата позиция за цялата кариера на бандата. Тиражиран у нас от "Вирджиния Рекърдс"/ Sony Music, дискът е поредната доза класически хеви метъл от Judas Priest. "Всеки път целта ни е да вдигаме летвата по-високо и да търсим ново звучене в собствената ни философия за стила на Judas Priest" – обяснява фронтменът Роб Халфорд. – "Redeemer Оf Souls" разпали наново страстта ни към всичко, в което вярваме, в метъл идеите, от които се роди бандата. Албумът е класическа комбинация от всичко, което обичаме в хеви метъл музиката – бесни китарни рифове и сола, яростни барабани, здрава бас линия и вокали, раздиращи до небесата".

"Redeemer Оf Souls" влезе в Топ 10 на класациите по целия свят и предизвиква огромен интерес. Ето защо емблематичният глас и лице на групата Роб Халфорд, китаристите Глен Типтън и Ричи Фокнър, басистът Йън Хил и барабанистът Скот Травис се впуснаха в ново суперуспешно турне през октомври 2014, което ще продължи и през 2015.

Билети за концерта - на цена от 40 до 100 лева могат да бъдат закупени в касите  на "Тикетпро - България" и неговите парнтьори и онлайн на адрес www. Ticketpro.bg.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички