Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Гитариада, Зайчар и Силата на рока, София се побратимиха


Гитариада, Зайчар и Силата на рока, София се побратимиха

6129

Директорът на култовия фестивал "Гитариада" в Зайчар, СърбияПерислав Дучич и Васко Громков (на снимката вдясно), представител на българския фест "Силата на рока", чието пето издание предстои в София през септември, подписаха в Зайчар протокол за сътрудничество. Той обхваща презентация на 49-тото поредно издание на "Гитариада"-та под формата на турне, което ще стартира от София на 1 април.

Акцентът на обиколката ще е популяризирането на легендарния сръбски рок фест сред българските демо групи с цел да се включат със заявки за участие в най-дълго просъществувалия рок фестивал в света по брой поредни години.

При посещението си в България екипът на "Гитариада" ще даде специална пресконференция за медиите, на която ще бъде представена програмата на фестивала и ще бъдат разяснени правилата за подаване на заявките за желаещите да се включат състави от територията на България.

По отношение на музикалната част на турнето ще видим миналогодишните победители в "Гитариада" 48 за територията на Сърбия - групата D ZOO, и носителите на наградата на публиката за 2014, Meda, Vuk i Sandokan. От българска страна е поканена група Sevi, която през миналата година се изяви на главната сцена на като подгряваща на легендите от Riblja Corba.

Друга важна точка от подписания договор между "Гитариада"-та в Зайчар и компанията на Милена СлавоваMr.Rock Music Ltd. е размяната на победители. Така победителят в  "Силата на рока" от българска страна ще се изявява като гост на "Гитариада"-та, а сръбския победител ще гледаме в София всяка година.

Отделно от това през май в Зайчар - премиерно за сръбската публика, ще бъде представена книгата на група Sevi  The Price To Be Yourself ("Цената да бъдеш себе си"), отделяща голяма част и на участието на бандата на миналогодишната "Гитариада". Бендът на Светлана Близнакова ще зарадва сръбската публика с акустичен лайв след представянето на книгата.

Друга голяма изненада, свързана с българско участие на тазгодишната "Гитариада" (5-8 август), предстои да бъде обявена в близките 2-3 седмици. http://www.gitarijada.org/ustanova-gitarijada-i-bugarski-festival-silata-na-rok-the-power-of-rock-potpisali-su-u-zajecaru-protokol-o-saradnji/

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички