Иво Папазов, Петър Ралчев и Farmers Market с концерт в Mixtape 5


Иво Папазов, Петър Ралчев и Farmers Market с концерт в Mixtape 5

4135

Световната легенда Иво ПапазовИбряма ще излезе на сцената в столичния клуб Mixtape 5 като специален гост на Farmers Market на 6 март.

Изявата на норвежката фрий джаз банда е част от европейско турне в подкрепа на последния й албум "Slav To The Rhythm". Освен виртуоза на кларинета - Ибряма, участие във вечерта ще вземе и известният акордеонист Петър Ралчев.

Още с появата на първия си дългосвирещ албум "Surfin’ USSR", Farmers Market бяха отличени с престижната награда Spellemannprisen, норвежкия еквивалент на "Грами", през 2008. "Slav To The Rhythm" е вторият диск, заради който формацията получава същия приз.

Колоритното етно-фрий-джаз звучене на Farmers Market е основано на комбинацията от акордеон, кавал, гайда, алт саксофон, педъл стийл китара, кларинет, банджо, китара, барабани и бас.

Българската дата е сред първите официално обявени в тазгодишното турне  – приятна изненада за почитателите на джаз импровизации и уникални преливки между енергични китари и ритмични мелодии, еволюиращи в прогресив рок с елементи от цигански фолклор, кънтри и седемдесетарско винтидж звучене. Характерни за  творчеството на Farmers Market са интегрираните мотиви от традиционната българска фолклорна музика.

Голям принос за това влияние има саксофонистът на бандата - Трифон Трифонов, който заедно с останалите членове на формацията пренася красотата на народната музика в рамките на адаптираните джаз аранжименти на Farmers Market. Другите й членове са Nils-Olav Johansen (китара), Jarle Vespestad (ударни) и Finn Guttormsen (бас). Квартетът си е сътрудничил със знаменития американски джаз саксофонист Майкъл Брекър (Michael Brecker).

Събитието се осъществява благодарение на Messechina Music и подкрепата на Норвежкото посолство в България.

Билетите за концерта (18+) са на цена 10 лв., предварителна продажба - в мрежата на Eventim, както и в офлайн касите на компанията.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички