Благодатният Камуфлаж


Благодатният Камуфлаж

3303

В петото издание на клуб "Благодатният четвъртък" в клуба на Столичната библиотека редакторът на книгата "Камуфлаж" Митко Новков, писателят и критик Ангел Игов, преводачът и редактор на английските преводи Анджела Родел, както и самият автор - Петър Чухов, ще се срещнат в "камуфлажен" разговор върху текстовете от сборника и на други теми.

Събитието е от 18.30 ч. на 12 март.

Специална изненада ще бъде дебютната изява на Splendor Аnd Misery – експериментален проект, който съчетава електронно изработен звук с акустична тамбура и вокали (Анджела Родел и Виктор Тодоров).

Сборникът е издаден от ИК "Жанет" 45, а красивото и стилно оформление е на Капка Кънева. В него влизат седемнадесет разказа и кратък роман, част от които са публикувани през годините на страниците на в. "Литературен вестник", в. "Литературен форум", в. "Труд", в. "Сега", в. "Стършел", в. "Капитал", сп. "Пламък", сп. "Егоист", както и в периодични онлайн издания за литература. Някои от тях са печелили награди на конкурси като "Агата" (за криминален разказ), за кратка проза на Erunsmagazine и LiterNet и "Развитие" (за нов български роман).

"Камуфлаж” е дванадесетата книга на Чухов, който има издадени още едно томче с проза, девет стихосбирки и книга за деца. Освен това пише музика и текстове и свири в етнорок бандата Гологан, Par Avion Band и групата за поезия и алтернативен рок ЛаТекст, с която представя стиховете си.

"Деликатна, фина, нежна, ранима проза. Петър Чухов не се бои да представя героите си малко слаби, малко смешни, понякога беззащитни. Защото знае: не е слабост да си слаб, слабост е да се правиш винаги на силен. Е, той не се прави, героите му не се правят, а се движат през света такива, каквито са – накърними, накърнени, но и остроумно изобретателни. Книга, пълна с блестящи хрумки и с уязвима топлота – един "камуфлаж", от какъвто се нуждае всяко живеене. И твоето също, драги читателю, затова – прочети тези разкази, няма да съжаляваш!"
Митко Новков

"Поетът Петър Чухов е написал блестяща книга с проза. Включените в "Камуфлаж" разкази и кратък роман са образци за творческо отношение към словото. В книгата има и поезия, и музика, и истинска стоманена белетристика със сюжет и истории. В това няма нищо чудно – защото самият Чухов освен поет е и музикант, и разказвач. В "Камуфлаж" всичките валенции на словото са отворени. В "Камуфлаж" всяко изречение звучи като хайку. В "Камуфлаж" виждаме как въглеродът на думите се превръща в диаманти. Книга за истински ценители".
Деян Енев

"От пронизващата острота на детския спомен до трогателната крехкост на снежните човеци в суровия казармен свят, прозата на Петър Чухов е богата на внушения и намеци, на тихи кризи и уж преглътнати болки. Разбира се, тук са и чудните хрумвания, и остроумните закачки, които така ярко нашарват неговата поезия. Но, парадоксално наглед, прозата му сякаш е по-лична, по-вглъбена, и зад ирониите ѝ дебнат рововете на оголена, дълбока чувствителност".
Ангел Игов

Столичната библиотека е на пл. "Славейков" 4

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Dara - "Родена такава"

Видео


Албуми


Dara - "Родена такава"

Първият студиен албум на Dara - луксозно издание с лично послание от нея, ексклузивни фотографии и още изненади,...

Най-четени новини


виж всички