Камерна сцена Пловдив прекрачва отвъд музиката


Камерна сцена Пловдив прекрачва отвъд музиката

3712

Новият сезон на "Камерна сцена Пловдив"  отправя взор отвъд музиката.

Проектът отбелязва четвъртото си издание с концерти, в които музиката се превръща в мост към други изкуства. Начало на изявите поставят актрисата Мая Новоселска и пианистът Антони Дончев (двамата на снимката) с "Малко театрален концерт" в Първо студио на Радио Пловдив от 18.00 ч. на 28 март.

Комедийна, драматична и киноактриса, Мая Новоселска е и изключителен музикален импровизатор с неповторимо усещане за музика във всичките й форми. Диригентът на Биг бенда на БНР Антони Дончев е сред най-изявените имена на българската музикална сцена със завиден брой авторски албуми, в това число и с театрална музика. През април в синтеза на изкуствата се включват музикантите от Голдън проджект и художникът Дончо Дончев. Джаз формацията ще представи дебютния си албум "Seven Sense". По време на живото изпълнение художникът ще рисува, пресъздавайки емоцията и настроението на концерта върху платната си. На финала към всяка изсвирена пиеса ще има нарисувана отделна картина, вдъхновена от самата песен.

Виртуозният цигулар Мичо Димитров ще разчупи традиционния формат цигулка – пиано, представяйки безсмъртни квартетни произведения от Хайдн, Моцарт, Менделсон, любими пиеси от Бах, Бетовен, Бийтълс, Скот Джоплин през май. В "Мичо Димитров и приятели" маестрото ще музицира със свои млади колеги от Пловдивската филхармония. Освен брилянтен цигулар, Мичо демонстрира артистични заложби и като художник. От 2012 насам е реализирал пет самостоятелни изложби и три участия в съвместни експозиции в България и Холандия.

За ценителите на стойностната музика името "Камерна сцена Пловдив" е значещо. Милчо Левиев, Марио Станчев, Ангел Заберски, Христо Йоцов, Веселин Койчев,  Вики Алмазиду, Мирослава Кацарова – това са само част от имената, с които пловдивската публика се срещна в досегашните издания на проекта.

"Класическа музика, джаз, етно, фолклор, кино- и театрална музика – стремим се да задоволяваме и провокираме естетическите вкусове на възможно най-широка аудитория" – обяснява целите на проекта авторът му Петър Салчев. – "Активно работим и в посока на младите творци и изпълнители, давайки им възможност да се представят на голяма сцена".

Традиционен домакин на концертите от "Камерна сцена Пловдив" е Първо студио на Радио Пловдив.

Проектът е съфинансиран от община Пловдив.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички