Янка Рупкина подарява песен в Предай нататък тази събота


Янка Рупкина подарява песен в Предай нататък тази събота

3601

bTV ще излъчи втори епизод от новия сезон на социалния проект "Предай нататък" от 16.30 часа на 28 март, събота.

И тази седмица Наталия и нейният екип ще разкажат две истории, носещи емблематични имена - "Да живееш с песен" и "Всичко е любов".

Героинята в първата се нарича Мария и е родом от Стамболийски. Тя на 40 години, повече от половината си живот страда от множествена склероза и куп съпътстващи заболявания. Мария е ученичка на голямата народна певица Бинка Добрева и вече има един издаден самостоятелен албум. В момента дамата подготвя втори и не престава да предава нататък своя талант и обич към българския фолклор на своите ученици, на които преподава в къщи. За Мария екипът на "Предай нататък" организира един незабравим ден в компанията на ненадминатия глас на Странджа Янка Рупкина (вдясно на снимката), от която Мария ще получи безценен подарък – песен, която да включи във втория си албум. Песента върви с изключително красива носия от тракийската фолклорна област, с която тя да заснеме бъдещата си рекламна фотосесия.

"Всичко е любов" е историята на Стела и Емануил - невероятно семейство, преминало през големи трудности. Малко след сватбата им, Стела забременява с чакано и много желано дете. По време на бременноста лекарите ѝ предлагат да пристъпят към аборт по медицински причини, защото по думите им детето, което носи, няма да живее дълго. Независимо от това, родителите вземат решение да задържат детето и месец по-късно на този свят се появява лъчезарната Самуела, която е диагностицирана със спина-бифида. Година по-късно Сами вече има и сестричка – прекрасната Емили.

Втората среща със Стела и Емануил беше под формата на спецално организиран флаш-моб директно на летище "София", където семейството каца след романтична екскурзия по повод 10 години от годежа им. Пловдивският квартет Уника свири специално за тях, а в студиото на "Предай нататък" ги очакват техните деца, пристигнали специално от Сливен.

Семейството ще получи много подаръци, които ще бъдат приети с много усмивки и благодарност от малки и големи.

Още от Уърлд/Латино


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички