Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Четирима хореографи от САЩ гостуват на Dance It! 2015


Четирима хореографи от САЩ гостуват на Dance It! 2015

4103

Четирима американски и двама български преподаватели и хореографи ще обучават танцьорите по време на 11-то издание на пролетната Танцова работилница, която ще се проведе в залите на Dance Station, Paradise Center, етаж 3, от 6 до 12 април.

Интензивната програма е разпределена в различни танцови стилове  –  класически балет, модерен танц, джаз, хип-хоп, характерен танц. Основната цел на проявата е да срещне млади професионални танцьори и напреднали любители с интересни хореографи, които да обогатят познанията им.

Тази година за пръв път класовете по класически балет (стил "Баланчин") ще бъдат водени от Пола Уебър - професор по балет и ръководител на катедра "Танц" в Университета на Мисури. Професионалната  ѝ кариера наброява повече от 45 солови роли в класически и съвременни творби. В момента е един от директорите на Wylliams/Henry Contemporary Dance Company и ръководител на трупата на Albany Berkshire Ballet. Носителка е на редица награди за танц.  Избрана е за един от хореографите на National Choreographers Initiative през 2011.

Това ще бъде третото гостуване на пролетната "Танцова работилница" на съоснователя и артистичен директор на Deeply Rooted Dance Theater в Чикаго - Гери Абът. По време на Dance It! 2015 той ще обучава на модерен танц. Гери Абът е артистичен директор на програмата Performing Arts Workshop и преподава модерен и африкански танц по програмата Choose Dance, която предоставя танцово обучение в държавните училища и в центровете за деца в рисково социално положение. Отличен е с наградите Katherine Dunham и Alvin Ailey за най-добра хореография.

Маркъс Галанте отново ще бъде сред преподавателите в София. Той има широк опит като хореограф и преподавател по целия свят. Участва в работилници по балет и Бродуей джаз в Буенос Айрес, Аржентина, преподава в New American Youth Ballet. Галанте е редовен гост-преподавател в Kathryn Posin Dance Company в Ню Йорк и в American Theater Dance Workshop. Сред неговите учители са Патриша Уайлд, Ричард Рап, Стенли Уилямс и Джордж Баланчин. На Бродуей се изявява като певец, танцьор и актьор. Преподавал е в едни от най-престижните институции в САЩ като Ню Йорк Сити Балет, Американски балетен театър, Alvin Ailey, Pacific Northwest Ballet, Балетното училище и компания Пенсилвания, Балетната компания Lines Contemporary, Еглевски балет, балет Чикаго и много други.

Андреа Бър е дългогодишен преподавател в Танцовата работилница. Тя е професионален хип-хоп танцьор. Живее в Лос Анджелис и работи към танцовата агенция Go Тo Talent. През 2013 участва в турнето Macy`s Glamorama - Fashion In A New Light заедно със Cirque de Soleil, Backstreet Boys и Шерил Кроу. Андреа е асистент в турнето на Monsters Of Hip Hop. Танцува с Риана в X-Factor миналата година.

По традиция класовете по характерен танц се водят от основателя на фондация "Танцово изкуство - Илиев" – Петър Илиев. Той завършва Държавното хореографско училище и Института за музикални и хореографски кадри в София. След петгодишна работа като солист в ансамбъл Филип Кутев, продължава образованието си в американския Държавен танцов институт в Ню Йорк, където работи в тясно сътрудничество с Жак Дамбоа. Преподава интензивно в училища по изкуства и работи с различни танцови трупи. Преди повече от десет години получава покана да се присъедини към преподавателския състав в престижното училище на Pacific Northwest Ballet в Сиатъл, същата покана следва и от Ballet Chicago. През 2008 възобновява дейността си в България чрез различните програми на фондацията, която основа същата година.

Николина Карагеоргиева ще дебютира в преподавателския екип на Танцовата работилница като ръководител на класовете по балет за средно напреднали. Тя завършва Националното училище за танцово изкуство – София и е бакалавър по "Балетна педагогика" от Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство – Пловдив. През 2008 се включва в първото издание на Dance It и печелили пълна стипендия за обучение в САЩ, което я отвежда в интензивните летни курсове на Ballet Chicago. Карагеоргиева e поканена да продължи обучението си в целогодишната програма на балета и да танцува в неговата трупа. До края на 2009 учи и работи в Ballet Chicago. През 2010 започва работа в трупата на Balletto del sud - частна балетна компания в Италия. В момента Николина е балетен педагог в студио Odette и асистент-преподавател в програмата "Танцуващи хлапета" на фондация "Танцово изкуство - Илиев".

В края на Танцовата работилница четирима от участниците ще получат пълна стипендия за обучение в рамките на шест седмици в едни от най-престижните американски танцови училища и трупи.

Финалният спектакъл, резултат от работата на хореографите и танцьорите, ще се състои в аула "Максимум", УАСГ, от 19.00 ч. на 13 април.

Пролетната Танцова работилница се организира от фондация "Танцово изкуство - Илиев" с подкрепата на фондация "Америка за България".

Фондация "Танцово изкуство—Илиев" е организация с международна дейност, чиято мисия е да предоставя уникални възможности на млади танцьори да се обучават при изявени специалисти в интензивна и мотивираща среда, както и да развива танцовото изкуство в България и неговото място в българската култура и общество.

Фондация "Америка за България" подпомага укрепването на динамична пазарна икономика и на институциите на демократичното общество в България и подкрепя страната в постигане на пълния ѝ потенциал на успешна и модерна европейска нация.

Повече информация - на:
http://ilievdance.org/

Facebook:
Iliev Dance Art Foundation

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички