Австралийците Sleepmakeswaves за първи път в София


Австралийците Sleepmakeswaves за първи път в София

4034

Австралийската пост-рок банда Sleepmakeswaves ще свири по покана на уебзина Rawk'n'Roll в малката зала на столичния клуб Mixtape 5 на 8 април.

Шоуто е част от настоящото турне The Great Northern Tour в подкрепа на излезлия през минaлата година албум "Love Of Cartography", обхващаща почти цяла Европа, включително и България.

Събитието ще бъде открито с концертния дебют на пост/груув метъл дуото Climate.

Sleepmakeswaves е инструментална рок банда от Сидни, създадена през 2006. След формирането си, групата сама продуцира и издава две EP-та преди излизането на дебюта "...And So We Destroyed Everything" (2011). Албумът е изключително добре приет и от публиката, и от критиката, и мигновено нареди Sleepmakeswaves между любимиците на феновете на модерния рок. От тогава музикантите направиха осем австралийски и три европейски турнета, осъществиха е и една северноамериканска обиколка, като свириха с Karnivool, 65daysofstatic и Russian Circles. Вторият дълговирещ албум "Love Of Cartography" е продуциран от Nick DiDia, работил с Karnivool, Pearl Jam, Stone Temple Pilots, Powderfinger и Rage Against The Machine, и донася на бандата номинации за ARIA Award, J Award и AIR Award, както и безброй положителни ревюта от цял свят.

Българският проект Climate ще подгрее за гостите. Това е и дебютен лайв за тандема, който ще представи песните от първия си албум "Visual Snow".

Climate е дуо, създадено от дългогодишните приятели Даниел Иванов (китара, вокали, основател и основна фигура в Heptagram) и Христомир Събчев (барабани) през 2013 . Експериментирайки с ниско настроени китари, изкривени времена и композирайки както инструментални, така и вокални парчета, групата изкарва една година в репетиционната, където създава достатъчно материал за студиен запис. Между юли и август 2014 двамата успяват да запишат 7 парчета, като част от процеса е осъществен в София, а друга – в Пловдив. Озаглавен "Visual Snow", дебютът е миксиран от Aaron Harris, бивш барабанист на гигантите ISIS и настоящ такъв на Palms. Мастерингът пък е поверен на Chris Common (екс-This Arms Are Snakes).

Проектът - с продължителност от около 23 минути добре пипнат груув метъл, оставя слушателя без дъх и с високи очаквания за звученето му на живо.

Вратите на Mixtape 5 отварят в 20.00 ч., а входът е с цена 15 лева.

FB event: https://www.facebook.com/events/1557021954547529/

Web: http://www.sleepmakeswaves.com/

Climate: http://climate.bandcamp.com/releases

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички