Оркестърът за народна музика на БНР с голямата награда Надпяване


Оркестърът за народна музика на БНР с голямата награда Надпяване

2892

Оркестърът за народна музика на БНР с диригент Димитър Христов беше отличен с голямата награда на редакция "Народна музика" на програма "Христо Ботев" на обществената медия.

Призът е за особено голям принос в развитието на българския фолклор. Маестрото и музикантите получиха отличието след много емоционални изпълнения на  церемонията по награждаване на победителите в отделните месеци в класацията "Надпяване" 2014 в Първо студио на БНР.

"Тази година голямата награда стана притежание на тези, които доказаха убедително с цялостната си звукозаписна и концертна дейност, че са сред най-добрите ни фолклорни изпълнители", каза Татяна Робева, отговорен редактор в редакция "Народна музика" на програма "Христо Ботев". "В годините виртуозните майстори на инструменталната народна музика, събрани заедно под палките на множество диригенти като Борис Петров, Коста Колев, Боян Нанков, Димитър Лавчев, Дора Христова, Красимир Кюркчийски и съвременните Христофор Раданов и Димитър Христов, показват отново и отново защо са бляскава част от съставите на общественото радио и гордост за всички българи и в родината, и в чужбина", допълни тя.

Надпяването се организира за четвърта поредна година. Всеки месец има различни жанрови изпълнения, от които слушателите избират най-доброто.

Миналата година носител на голямата награда беше Живко Желев - композитор, аранжор и диригент на фолклорен ансамбъл Добруджа от Добрич.

Още от Уърлд/Латино


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени - Жълт код

Видео


Албуми


Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени - Жълт код

Пет години след като издадоха успешния и пълен с хитове "10 1/2", Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени...

Най-четени новини


виж всички