The Noise Figures започват българско турне от Аларма Пънк Джаз


The Noise Figures започват българско турне от Аларма Пънк Джаз

4068

С концерт в B-Side на столичния клуб Mixtape 5 от 21.00 ч. на 28 април започва клубното турне на The Noise Figures у нас.

Още едно дуо в афиша на радиофестивала Alarma Punk Jazz, което звучи като далеч по-многочислена формация. Пак южняшко, но този път не от Бристол, а от Атина. И не ембиънт-джаз, а дърти рок-ен-рол. Цялата българска отсечка от турнето на гърците е по инициатива на Флориан Демирев и Shangri Live, като в отделните концерти са замесени някои от най важните агенти в съответните жанрове и градове – Common Future, Go Citizen!, Blood Becomes WaterThreechords Record Storе... и, разбира се, Alarma Punk Jazz.

Рок-ен-ролът в Гърция е естествено състояние на шоубизнеса там. А през последните 6 месеца в изоставащата аграрна България имахме честта да се радваме и тресем на концертите на групи като Voodoo Healers, Alien Mustangs и Bazooka… Традицията продължава с The Noise Figures, чието турне ще продължи на българска територия до 1 май.

В проекта са Стамос Бампарис (китари, вокали) и Джордж Никас (вокали, барабани) – двама, хванали Дявола за опашката и създаващи музика като за петима. Масиран саунд – от гаражен до кристален, запомнящи се рифове и мелодии (без да се изпада в комерс), влияния от много съвременни поджанрове на дяволската музика, отвяващи текстове, собствен почерк. Влиянията в музиката им са многобройни – от психеделик рок до гаражен рок-ен-рол и от пост-пънк до някои по-тежки жанрове, гарнирани с експресивни мелодични вокали. Двамата са имали и инди рок банда преди, свирили са и в деветдесетарски гръндж формации и прочее, докато през 2013 налагат своя собствен стил, който може да бъде наречен просто стил на The Noise Figures без повече обяснения... А две години след дебюта си с едноименната плоча "The Noise Figures" (2013), бандата тръгва на турне да представи и новия си албум "Aphelion" (2015) (обложката на снимката), който излиза в каталога на лейбъла Inner Ear Records два дни преди самото турне.

А за да има "колкото повече – толкова повече" рок-ен-дрол на 28 април в Mixtape 5, за пред- и афтърпартито ще се погрижат култовите Longevilo (Go Citizen!) и Blood Becomes Water. Ще има и специален щанд с мърч от Threechords Record Store, една от най-сериозните ни връзки с гръцката рок-ен-рол сцена на софийска територия. Билети за концерта в София от 10 лв. - в "Дюкян Меломан" и в чрез мрежите на Ticketplus и Eventim.

А на следващия ден турнето бандата се отправя към следващите три дестинации у нас:

29 април, 21.00 ч. – Пловдив, клуб "Петното на Роршах", с организатори сдружение Common Future & Alarma Punk Jazz и афтърпарти със селекция от Nick Bone, Alarma и музикантите от групата

30 април, 21.00 ч. – Варна, клуб Vintage 33, с организатор Shangri Live (+ бонус Tribute To Arctic Monkeys от Atomic Actors)

1 май, 21.00 ч. – Велико Търново, клуб Melon, с организатор Shangri Live (+ бонус Tribute To Arctic Monkeys от Atomic Actors)

Билети за концерта в София се продават и предварително в системите на Eventim и Ticketplus и на място в "Дюкян Меломан":

http://www.eventim.bg/bg/bileti/the-noise-figures-sofia-club-mixtape-5-394658/event.html

http://www.ticketplus.bg/news.php?nid=336&ТICKETPLUSSESSION=h3pn5b9uguhqj2o8in2gts8mg4

Повече информация - на:

https://www.facebook.com/thenoisefigures

https://www.facebook.com/alarmafest

http://gocitizen.net

https://www.facebook.com/pages/Common-Future/685024178271234

https://www.facebook.com/bloodbecomeswater

http://binar.bg/player/punk-jazz

YouTube:

https://www.youtube.com/watch?v=jUhZ4xuxTwU

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички