Дяволски дарк-фолк с King Dude в Mixtape 5


Дяволски дарк-фолк с King Dude в Mixtape 5

4204

Alarma Punk Jazz и Rawk’n’Roll обединяват сили, за да срещнат родния меломан с истинска легенда на съвременната американска независима сцена - King Dude.

Гостът ще разлее своя дяволски дарк-фолк в малката зала на столичния клуб Mixtape 5 от 21.00 ч. на 30 май.

Foie Gras от САЩ и българският проект Leaver също ще участват в събитието.

Томас Джеферсън Каугил, известен повече като King Dude, е нещо като съвременна реинкарнация на Джони Кеш, но на един Джони Кеш от паралелна реалност (или от друга планета, или от тъмното бъдеще), такъв, какъвто би бил, ако беше отраснал с музиката на Einstürzende Neubauten, Kammerflimmer Kollektief или Gravemist. Иначе King Dude е от Сиатъл, което също не е факт за подминаване с лека ръка, ако говорим за музикална история. Pitchfork го нарича "сиатълския блек-ен-рол ковач на песни", а в ревюто за албума "Fear" (2014) критиците от Guardian многозначително подчертават, че "Америка може да изглежда като място на относителна вежливост, но като остържете повърхността, отдолу ще откриете чудовища".

Песните на King Dude обхващат целия емоционален диапазон от дяволския ритуал до creepy romantic откровенията, а аудиторията му се състои както от брадати татуирани метъли и девойки, припадащи от ниския му резониращ глас, така и от ембиънт-дроун интроверти, почитатели на кънтри-блуса и (пост)пънкари. Т.е. мистър Каугил е достатъчно универсален, за да бъде пускан и по мейнстрийм радиостанции, но и толкова искрен и самобитен, колкото може да бъде само един истински съвременен ъндърграунд герой във времената, когато самото понятие "ъндърграунд" доста се е поразмило, поясняват организаторите.

Концертът на King Dude в София е финале гранде на близо тримесечно европейско турне, а бонусите към него са подгряващите артисти – Foie Gras (ембиънт/дроун/singer songwriter проект от Сан Франциско, Калифорния, с участие в последния албум на King Dude) и Leaver - софийско дуо, което се изяви преди канадците Nadja у нас миналата година.

На концерта, както вече стана традиция, ще бъдат разиграни две двойни покани – една за Voodoo Healers (на 6 юни, пак в малкия Mixtape 5) и една за Хюго Рейс (пак там, на 11 юни).

Билети за концерта на King Dude по 15 лв. - в "Дюкян Меломан" и чрез Ticketplus  и Eventim до 10 май. След това цената става 17 лв. А на място пропускът ще струва 20 лв.

http://www.ticketplus.bg/news.php?nid=331

http://www.eventim.bg/bg/bileti/king-dude-usa-sofia-club-mixtape-5-396273/event.html

Повече информация - на:

https://www.facebook.com/events/1634706726752084
https://www.facebook.com/alarmafest
https://www.facebook.com/rawknroll.net
https://www.facebook.com/FoieGrasForever
http://bnr.bg

YouTube:

https://www.youtube.com/watch?v=oXjSfqG2xMA
https://www.youtube.com/watch?v=hemj1qJq9i8

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички