Portable Elephant & Acrossthevacuum в Чешкия център тази събота


Portable Elephant & Acrossthevacuum в Чешкия център тази събота

4520

Още една световна премиера в Чешкия център предстои в рамките на 13-ия "Аларма Пънк Джаз" на програма "Христо Ботев" – след първия самостоятелен софийски концерт на Doesn’t Frogs през февруари и дебюта на сцена на Comasummer през март, иде ред на един organic drone/ambient проект, който вече мнозина очакват с любопитство – особено след изданието на нет лейбъла "Махорка" с оригинални препрочити на Пинк Флойд "One Of These Tributes, Vol.1: Set The Controls".

Acrossthevacuum, чийто поглед към "Set The Controls" на Флойд е и най-дългата пиеса в компилацията (над 30 минути), са Асен Сантев (Thryst, Upyr) и Боян Аврамов (Teeth Of Divine, Aeon Sessions). Те ще представят в събота, 16 май, за пръв път пред публика авторското си творчество, което се надяваме скоро да видим и обособено в албум.

За събитието специално от Русе пристигат Portable Elephant – вече добре познат на публиката drone/ambient/psychedelic проект с главни действащи лица Ангел Драганов (Polygon Ring, Saint Null) и Калоян Иванов (TFSL), възникнал в близкото минало не без участието на Боян Аврамов. През последните две години Portable Elephant са редовни гости на "Аларма Пънк Джаз", където са делили една сцена с групи и музиканти като Keira Is You (Полша), King Automatic (Франция, Voodoo Rhythm Records) и Weinberger (Австрия), както и на фестивала "Артмосферик". Заедно с Weinberger и singer-songwriter/ambient/drone дуото Leaver Portable Elephant записаха и издадоха за "Махорка" импро-пиесата "Raincircle" (Live In Dom Kafe) – нагледно доказателство за неведомите сили и пътища в музиката, които могат да съберат музиканти, пътуващи в различни посоки за различни фестивали, в едно малко "тук и сега", което да остане в историята.

За визията на концерта ще се погрижи YvesO (Studio Dauhaus). Вход: 5 лв.

Вратите отварят в 20.00 ч., събитието започва в 20.30 ч.

Музика на Acrossthevacuum, Portable Elephant, T.F.S.L., Polygon Ring, Teeth Of Divine и други проекти на участниците може да слушате на Пънк Джаз стрийма на Радио Бинар: http://binar.bg/player/punk-jazz всеки ден до 16 май от 18.00 до 21.00 ч.

На концерта ще се разиграят три двойни покани за следващите три концерта на "Аларма" - една за King Dude (30 май), една за Voodoo Healers (6 юни) и една за Hugo Race (11 юни).

Чешкият център е на улица "Г.С. Раковски" 100.

Повече информация - на:

https://www.facebook.com/events/968699683153926

https://www.facebook.com/acrossthevacuum

https://www.facebook.com/portable.elephant

http://mahorka.org

http://bnr.bg

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички