Kottarashky & The Rain Dogs са българската група на Exit 2015


Kottarashky & The Rain Dogs са българската група на Exit 2015

4290

Kottarashky & The Rain Dogs са българската група, избрана да участва на Exit 2015.

Както MySound.bg нееднократно писа, петнайстият рожден ден на фестивала ще се състои в Петроварадинска крепост, Нови Сад, Сърбия, от 9 до 12 юли. Родната банда по традиция ще свири на втората по големина сцена за музика на живо - Fusion Stage.

Поредната покана към групата от голям европейски музикален форум е естествено продължение и на миналогодишното ѝ участие в Exit Adventure Bulgaria – българския подгряващ фест за Exit. Това е причината и тази година подгряващото Exit-парти у нас да включва концерт на Kottarashky & The Rain Dogs, който ще се състои в столичния клуб Mixtape от 21.30 на 5 юни, петък.

На него сайкъделик етно-рок бандата ще изсвири четири от песните, които ще влязат в нейния трети албум, а някои от тях ще прозвучат за първи път пред публика. Групата ще се представи и с различна и изненадваща визия, защото на партито ще заснеме новия си видеоклип. Гост вокалист в него ще бъде Нуфри (Panican Whyasker/Bastardolomey).

След дебюта директно на престижното 3-то място в World Music Charts Europe на втория албум на Kottarashky & The Rain Dogs – "Demoni", музикантите продължиха  посоката на любопитни комбинации между етно, рок и сайкъделик. След няколко успешни европейски турнета, през последната година започнаха да експериментират и в колаборации с различни гост музиканти, сред които Димитър Льолев (саксофон), вокалистите Димитър Василев - Нуфри, Туи Мамаки, Нино Гомес и други. В резултат на тези търсения звученето им претърпя лека промяна и етно елементът все по-често отстъпва място на други стилове като джаз, фънк, рок и т.н. От началото на годината Kottarashky влезе в тясно сътрудничество с основателя на германския лейбъл Asphalt Tango Хенри Ернст, с когото в момента работят и по нов имидж. Важно за истинските фенове обаче е уточнението, че, въпреки новите развития, уникалният звук на групата остава все така вълшебен и танцувален.

Kottarashky & The Rain Dogs усилено работят по третия си албум, който се очаква до края на годината. Своя фестивален живот през този месец от VIS Vienna Independent Shorts започна и новият филм Sonàmbulo с музика от Kottarashky на българския аниматор и режисьор, базиран в Канада Теодор Ушев, който стои и зад многократно награждавания клип на групата към песента "Demoni".

Авангардната формация се присъединява към изключителния лайн-ъп, който Exit Adventure ще предложи на феновете по повод петнайстия си рожден ден, включващ изяви на Faithless, Hardwell, Manu Chau La Ventura, Martin Garrix, Motorhead, The Prodigy, Clean Bandit, Eagles Оf Death Metal, John Newman, Milky Chance, Rudimental DJ Set, Tom Odell, Dubioza Kolektiv, Fear Factory, Goldie, Gramatik, Napalm Death, Roni Size Reprezent Live, Roisin Murphy, Emeli Sande, Capital Cities и още много други.

Най-добрата групова оферта за приключението още е валидна – с билета "4+1"! С нея всеки може да сподели преживяването Exit Adventure с любимите си приятели, като единственото условие е да закупят четири еднакви билета за Exit, Sea Dance или Exit Adventure, за да получат един безплатно. Офертата важи до 5 юни.

Още информация – на: http://www.exitfest.org/en/content/bulgaria-tickets-2015

Следете Фейсбук за повече информация страницата на Exit Bulgaria или http://www.exitfest.org/en/tickets/bulgaria

Билети: Ticketpro.bg
Билети и пакети: PartyTravel.bg

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички