Великата конспирация: със Слаш и Ко. в Райския град


Великата конспирация: със Слаш и Ко. в Райския град

4036

"Заведи ме в Райския град, където тревата е зелена и момичетата са хубави".

И Слаш забива жестоко соло на китарата.

Когато великите Guns’ N’ Roses се разделиха през далечната 1996, единственото, което си помислих беше: "Къде ще слушам Слаш сега?". За човек, който е израснал с тази музика, ми беше трудно да повярвам, че съставът на любимата ми група вече няма да е същият. Но ето - почти две десетилетия по-късно се срещам с него. За втори път!

Концертът в зала "Христо Ботев" започва точно в 20.00 часа с неуморимата Милена. Няма по-добър избор за подряващ изпълнител от нея. Енергията ѝ е достатъчна, за да вдигне на крака и най-изморените хора. С нея пяхме "Ха-ха", "Истина" и всичко друго, за което стигаше глас.

Еуфорична публика, високо вдигнати ръце и песни с цяло гърло посрещнаха Слаш, Майлс Кенеди и The Conspirators. Залата вече се пукаше по шевовете и нищо не можеше да накара феновете да седнат и за минута. Момчетата излязоха няколко минути преди обявеното и свириха точно два часа. Без да спрат дори за момент.

Чухме парчета както от новия им албум - "World Оn Fire", така и кавъри на Guns N' Roses: "You Could Be Mine", "Welcome To The Jungle" и "Sweet Child O' Mine". А по време на изпълнението на "Rocket Queen" Слаш показа за какво точно сме се събрали тази вечер със соло, което продължи 15 минути.

С шапка, очила, къдрава коса, леко нацупена физиономия (и култова фланелка с надпис Enjoy Vagina! - б.р.), китарният маестро даде всичко от себе си. Ако човек гледа само лицето му и не вижда движението на пръстите по грифа, ще реши, че някой друг свири на китарата му. Няма как да сбъркаш тези акорди.

За финал Слаш и момчетата забиха "Slither", кавър на Velvet Revolver. Но това не беше достатъчно за публиката. След като няколко минути ги викахме на бис, рокаджиите се върнаха и окончателно взривиха публиката с "Paradise Сity" на Guns N' Roses и дъжд от конфети.

През цялото време китаристите раздаваха перца на феновете, но и те получиха нещо от тях. Към сцената полетя българското знаме, което Майлс Кенеди закрепи на микрофона си и изпълни последните няколко парчета с него.

И когато най-накрая слязоха от сцената, Слаш, Майлс Кенеди и Конспираторите ни оставиха в Райския град.

Със спомени и без глас.

Снимки на Албена Цолова - Бета - в секцията "Галерия"

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички