Психеделична стоунър рок нощ с Naxatras и ТДК


Психеделична стоунър рок нощ с Naxatras и ТДК

4873

Две млади и перспективни групи с огромен потенциал –  Naxatras от Гърция (на снимката) и нашите ТДК, ще ударят съвместно по покана на Wrong Fest в B-side на столичния клуб Mixtape 5 от 21.30 ч. на 11 юли, събота.

Солунският състав залага на положителна психеделия, напоена с тлъст груув, приказни мелодийки, доста тежки рифове и надрусващи сола,  типични за сай рока, като всичко това преминава през призмата на винтиджа от 70-те. Гостите са с високоенергийни изпълнения на живо, съчетаващи елементи на психеделичния прогресив, стоунър, фънк, джаз и източни мотиви.

Съпорт на гърците е българската банда ТДК. Групарите се самоопределят като представителна извадка на социалния експеримент, наречен "преход". Музиката им е комплексна композиция, която смесва пустинното с планинското. В някои от песните се чува силно заложената основа на българската народна музика, докато в други се усеща дезърт хватката на стоунър рока. Текстовете са изцяло на български, като в тях се долавя и Воевското ню уейв влияние. Музика на парадокса и силните усещания, пленяваща с еднаква сила и сетивата, и ума.

Вратите в малката зала на "Микстейп" отварят в 20.30 ч.

Началото на концерта e в 21.30 с ТДК.

Билети по 5 лв. - в мрежата на www.ticketlogic.bg

На входа - 7 лв.

ТДК - "Квадрати": https://youtu.be/Okodp1ZKUkk

Naxatras - "The West": https://youtu.be/aUzdesIy75c

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички