Канибализъм в действие!


Канибализъм в действие!

5644

Hammer Sma-a-a-a-shed F-a-a-a-a-a-ce.

Но за това - в редовете по-долу.

Събота, 25 юли. Неприятно топло време, а комбинацията жега и събуждане в ранни утринни часове е неочаквано гадна. Но мисълта за дет метъл вечеринката, която ме очакваше, успя да ме измъкне от иначе така удобното легло. Набързо изпълзях от дълбоката провинция. Преминах през чисто новата, вече веднъж ремонтирана магистрала "Струма", безпроблемно прекосих the great fields of Драгичево, а след това пред мен се откриха така любимите павета на бул. "Цар Борис III". Най-после съм в София.

Запътих се към небезизвестния столичен клуб Mixtape 5, където голяма тълпа от метъл фенове бе завзела подлеза под "Моста на влюбените", както и градинката горе. Причината за струпването на множеството метъли бе второто гостуване на едни от пионерите на американска дет метъл сцена - Cannibal Corpse. Виновниците за това събитие бяха организаторите от BGTSC. Шоуто е част от европейското лятно турне, носещо невинното име "Europe Summer Tour" 2015 година, и  в подкрепа на тринадесетия дългосвирещ албум на ветераните "A Skeletal Domain". Вратите на клуба отвориха в 19.00 часа, точно както бе обявено. Влизането стана лесно. Феновете се пръснаха из залата, едни за алкохолни и безалкохолни напитки, а други обградиха двата мърчандайз щанда - съответно този на родните банди, и на гостите.

Точно в 20.00 часа под бурни аплодисменти на сцената се качи новосформираната група Warscum. Без да губят много време, пичовете дадоха началото на дет вакханалията. Макар и да е сравнително нова, столичната дет/грайнд шайка е успяла да си спечели много сериозна ъндърграунд фен база. Групата включва членове от Hatebomb, Старо Зло и Khan, а и датският барабанист Mads Lauridsen, свирил в Konkhrа, понастоящем в The Cleansing. Пространството пред сцената се напълни, а феновете си спретнаха един доста сериозен мош пит. На първата линия се размятаха коси и глави в унисон с музиката. В 20.30 часа Warscum благодариха на феновете си и под претекст, че трябва да се къпят, се оттеглиха.

Сетлист:
1. Dystopia
2. Invisible War
3. Mentally Abuse
4. Three
5. Coercive P.
6. Society Rape
7. Political Games
8. New World Order

Следващите, които имат честта да делят сцена с канибалите, са родни музиканти с няколко няколко концерта извън страната ни. Свирили са на една сцена с Napalm Death, Brujeria, Sepultura и In Flames, а сега прибавят в списъка и името на Cannibal Corpse. Точно така: става въпрос Urban Grey, които започнаха своя сет в 20. 40 ч. Видимо по-празното пространство пред сцената изобщо не повлия на настроението им, и забиваха доста нахъсано. Хората пред сцената и около нея бяха доволни, а някои дори заформиха малко пого. Кратките технически проблеми, които се появиха, въобще не смутиха музикантите. Тук е моментът да се отбележи, че поради отсъствието на вокала Добромир Ганчев "Добата" негов заместник се появи в лицето на Боян "Hellbobz" Генов. Изявата  на групата приключи в 21.10 ч.

Сетлист:
1. No Time To...
2. The Solution Is The Problem
3. Cross The Line
4. Compromised
5. Shot
6. Beyond The Gates
7. The Voice Within
8. P.I.G

Сцената бе разчистена буквално за 10 минути. Хора на канибалите започнаха да подготвят подиума за тяхното появяване в 21.20 ч. Впечатление правеше и българско знаме с надпис Cannibal Corpse Bulgaria, което висеше на оградата пред сцената. Развеселен член на екипа побързa да се снима на фона на флага. В 21.40 ч. започна да се усеща, че публиката е нетърпелива, a въздухът бе раздран от мощното скандиране "Cannibal! Cannibal!Cannibal!". И бууум! В 21.45 ч. настъпи така дългоочакваният от всички нас момент. Alex Webster поведе канибалната дивизия към сцената. Последва кратка загрявка за гласа на г-н Corpsegrinder, а случилото след това е трудно за описване. Първото парче бе "Scourge Оf Iron". С изключително леки и отработени движения канибалите предизвикаха истинска сеч сред публиката. Гласът на George накара космите по рогата на Луцифер да се изправят. След "Evisceration Plague" имаше смяна на инструментите. И без никакви излишни приказки, американците продължиха да мачкат. Сред феновете се завихри щур мош пит, а оградата пред сцената натежаваше от щуреещи хора. Неспирни мелници от коси из цялата зала, като дори George предложи на ентусиастите да пробват да следват неговото темпо на куфеене. Последваха три парчета от новия диск на Cannibal, а именно "Kill Оr Become", "Sadistic Embodiment" и "Icepick Lobotomy". Кратка почивка от страна на бандата, от която се възползваха и феновете. Само три композиции бяха изсвирени от новатото издание. Отскочихме до 1992 с любовната, според Corpsegrinder, "I Cum Blood", и "Addicted Тo Vaginal Skin" от албума "Tomb Of The Mutilated". Cannibal Corpse ни осигуриха дет метъл разходка с потъваща от кръв, крайници и кости лодка из цялата си дискография. От "Eaten Back To Life" до "A Skeletal Domain" - за всеки имаше по нещо. Клубът беше опустошен. Изпълнението на композицията "A Skull Full Of Maggots" накара пълчищaта фенове да крещят от дъното на душата си:

"...They enter your tomb - maggots - beginning to feast - maggots

Crawling on you - maggots - now they eat you - maggots

Rotting maggots - maggots - infesting your corpse - maggots..."

Безкомпромисната месомелачка продължи с химна "Hammer Smashed Face", като преди това феновете бяха подканени да се раздвижат (доколкото е възможно, имайки предвид, че касапницата продължи час и тридесет минути). Хора от всеки край на клуба се насочиха към "дансинга". Краят на концерта настъпи в 23.15 ч. с  "Devoured By Vermin", после Alex Webster скочи от сцената и се поздрави с феновете, като се опитваше да не пропусне да стисне всяка подадена му ръка от първия ред. В края на вечерта Pat O'Brien, а след него и Rob Barret и Alex Webster се появиха пред клуба и търпеливо се снимаха с всеки пожелал, като  раздадоха автографи. Rob Barret получи и подарък – нов модел тениска на Фейсбук групата Death Metal Bulgarian Fans, създадена в подкрепа на българската екстремна сцена.

И днес за концерта ни напомнят много положителни емоции, болки във вратовете и прегракнали гърла.

Stay Brutal!

Сетлист:
1. Scourge Of Iron
2. Demented Aggression
3. Evisceration Plague
4. Stripped, Raped and Strangled
5. Disposal Of The Body
6. Sentenced To Burn
7. Kill Or Become
8. Sadistic Embodiment
9. Icepick Lobotomy
10. Addicted To Vaginal Skin
11. The Wretched Spawn
12. Dormant Bodies Bursting
13. I Cum Blood
14. Unleashing The Bloodthirsty
15. Make Them Suffer
16. A Skull Full Оf Maggots
17. Hammer Smashed Face
18. Devoured By Vermin

Снимка на Албена Цолова-Бета - в секцията "Галерия

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички