Графа ще открие нова страница в историята на българската поп музика на 30 септември
Концертът на Eagle-Eye Cherry в София се отменя
September FUN'k Festival обяви първите си големи имена
Миро с втори концерт в зала 1 на НДК – специално коледно издание на 21 декември
Дами канят в царството на фламенкото. Пианистката Миранда Фернандес ще гостува в София със своето трио
Концертът на Hammerhead (BG) се отменя
Международният фестивал за автори изпълнители Sofia Singer Songwriter Fest се подготвя за своето седмо издание
Графа, Tino, Mona, Христина Йосифова–Hrisi, K.Lina, спортната легенда Йордан Йовчев и виртуозният пианист Евгени Генчев също тръгват "Отново на училище с радио N-Joy"
Wrong Fest 2023 започва в София този четвъртък
September FUN'k Festival с първо издание у нас: Всички в Чистилището!
Концерт на She Past Away в София. Новата тъмна вълна приижда в края на септември
София избира своята песен за 2023 година. ХIII-тото издание на международния фестивал за поп и рок "София" подкрепя българската музика и общественозначими каузи

Варна брои дните до Radar 2015


Варна брои дните до Radar 2015

3957

Фестивалът Radar 2015 очаква ценителите на съвременните изкуства във Варна между 21 и 24 август.

Събитието се организира от фондация за културно развитие "Сидея" (www.sidea-varna.org) и музиканта и композитор Димитър Бодуров (www.dimitarbodurov.com) за втора поредна година. Екипът на феста се интересува от безграничните възможности на взаимодействие на музиката с останалите форми на съвременно изкуство.

Целта му е да представи музикални проекти, в които по кохерентен начин се срещат филм, видео арт, поезия, театър, танц и нови технологии. Тук джазът, електронната и съвременната класическа музика са част от едно цяло с различни прояви - концерти, аудио-визуални експерименти, съвременен танц и музика на живо, отворени дискусии, работилници и ателиета за деца и възрастни. Отворена за смели идеи под мотото "Фестивал отвъд музиката", платформата представя нови за България формати и концерти на световноизвестни артисти от Германия, Франция, Холандия, Словения и Великобритания, както и утвърдени български имена.

В тон с новаторския дух са избрани и локациите - места в града, чието музикално лице е непознато, като новото културно пространство  – вътрешния двор на Градската художествена галерия, където ще се представят аудио-визуалните проекти или Обсерваторията, която ще има своята премиера като музикална сцена с концерта на виртуозната цигуларка Биляна Вучкова.

В рамките на проявата за първи път в България ще се излъчи филмът Bjork: Biophilia Live (www.biophiliathefilm.com), записан на живо от представянето на Бьорк в лондонския Alexandra Palace през 2013 както и серията късометражни филми Fugues на Антоан Вивиани. Аудио-визуалното дуо от Хамбург incite/ (www.incite.hamburg) ще представи за първи път пред българска публика специална селекция light spin от последните си сетове.

Още в програмата на фестивала: Ме/the City – холандско-българският проект на Йост ван Феен и Петър Дундаков "опакова" визуално и звуково двора на Градската художествена галерия. Иван Шопов, известен още като DJ Cooh и Balkansky, представя Eclypsis - уникален нов сет заедно с визуалния артист Ели Жотева. Проектът Causality на базираните в Амстердам творци Питър Ленг (английски хореограф: www.peter-leung.com) и Димитър Бодуров съчетава съвременен танц с музика на живо.

Представлението участва в оригиналния си състав в престижния културен фестивал Origin в Швейцария на 7 август тази година, а по време на Radar ще има своята своеобразна премиера с участието на четирима български танцьори, представители на различни танцови школи от 3 български града - формат, който досега не се е случвал в България, джаз атмосфери и електроника с българския фаворит FlyWeToTheMoon (facebook/Fly We 2 The Moon) аудио-визуално пътешествие с Франк Вигру (звук и музика на живо: www.franckvigroux.com ) и Антоан Шмит (визуализации и генерирано видео), соло концерт на екстравагантната пианистка от Словения Кайа Дракслер (www.kajadraksler.com), както и любопитния сайт спесифик пърформcнс are you kidding me?.

Тази година Radar получи наградата на EFFE LABEL 2015-2016 за продукция, отличаваща се с високо художествено качество, за събитията, които представя, и за ключовото въздействие на местно, национално и международно ниво, което фестивалната платформа оказва. Призът е получен наравно със 761 фестивала от 31 страни.

Съпричастен към опазването на околната среда, Radar има в екипа си специалист по зелени политики, който работи за тяхното прилагане в рамките на фестивала с цел да се намали произведеният отпадък.

Пълна информация за програмата, артистите и фестивала - на:

www.radar-festival.eu.

Събитието във Facebook:

https://www.facebook.com/events/1474453112870765/.

Билети - в мрежата на Тicketlogic:

http://www.ticketlogic.bg/radar-festival-beyond-musi/27563

както и на място един час преди началото на всяко събитие.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Simply Red - "Time"

Видео


Албуми


Simply Red - "Time"

Simply Red се завърна.Четири години след триумфа на "Blue Eyed Soul", една от най-ценените групи в Обединеното...

Най-четени новини


виж всички