Графа ще открие нова страница в историята на българската поп музика на 30 септември
Концертът на Eagle-Eye Cherry в София се отменя
September FUN'k Festival обяви първите си големи имена
Миро с втори концерт в зала 1 на НДК – специално коледно издание на 21 декември
Дами канят в царството на фламенкото. Пианистката Миранда Фернандес ще гостува в София със своето трио
Концертът на Hammerhead (BG) се отменя
Международният фестивал за автори изпълнители Sofia Singer Songwriter Fest се подготвя за своето седмо издание
Графа, Tino, Mona, Христина Йосифова–Hrisi, K.Lina, спортната легенда Йордан Йовчев и виртуозният пианист Евгени Генчев също тръгват "Отново на училище с радио N-Joy"
Wrong Fest 2023 започва в София този четвъртък
September FUN'k Festival с първо издание у нас: Всички в Чистилището!
Концерт на She Past Away в София. Новата тъмна вълна приижда в края на септември
София избира своята песен за 2023 година. ХIII-тото издание на международния фестивал за поп и рок "София" подкрепя българската музика и общественозначими каузи

Project Pulse открива сезона в клуб Студио 5


Project Pulse открива сезона в клуб Студио 5

4131

Спиритуалността на древна Индия, лириката на българския фолклор и търсещият дух на съвременния европейски джаз ще се съберат, допрат, допълнят и ще разкажат история - на пулса в образите, думите, логиката, сърцата, или може би сърцето.

Това ще се случи на концерта, който Теодосий Спасов – кавал, Сандип Батачаря (Индия) - табла и Димитър Бодуров - пиано ще изнесат, представяйки своя Project Pulse, в столичния клуб Студио 5 от 21.00 ч. на 7 септември (понеделник). Изявата слага край на на турнето, предприето от триото в България.  

Музикантите дебютират като колектив през 2012, но едва тази година ще излезе техният първи албум, продуциран от Димитър Бодуров.

Наричат Теодосий Спасов кавалджията на света. Музикант с огромен брой почитатели, той е роден на 4 март 1961 в Исперих. Завършил е средно музикално училище "Филип Кутев" в Котел и Академията за музикално и танцово изкуство в Пловдив. Известен като виртуоз, който може да изсвири стилно всяка мелодия. Още по-популярен е със своите оригинални идеи, за осъществяването на които събира музиканти от различни жанрове.

Сандип Батачаря е от най-уважаваните изпълнители на табла в класическата индиийска музика. Потомък на именита музикална фамилия, произхождаща от Бенарес - един от най-старите културни центрове в северна Индия, той наследява титлата Bhatta от дядо си. От ранна възраст се учи от най-големите  музиканти в индийската класическа музика като Закир Хюсеин и покойния Рави Шанкар. Артистичният живот води Сандип до Амстердам, където повече от 20 години живее и работи не само с големи имена от холандската джаз и уърлд сцени, но и с имена на eвропейско ниво, сред които Jan Garbarek, Mari Boine и Saiknhо Namchylak. Сандип редовно концертира и в родната си Индия.

Димитър Бодуров завършва джаз пиано и композиция в Ротердам, Холандия, след което бързо установява своето място на холандската и eвропейска джаз сцени. Като пианист е автор на редица албуми със своето Бодуров трио и като гост. Носител на джаз награди, активно концертира из Бенелюкс, Германия, Австрия, Франция и България. Като композитор е осъществил различни проекти - през 2011 пише музика за представлението GAP на LeineRoebana Dance Group, Amsterdam (с участието на Теодосий Спасов, Клерън МакФадън и други).  Премиерата на Lilith - мултимедийна камерна опера, продукция на Клерън МакФадън, театрална агенция Транспарант (Aнтверпен) и престижния "Холанд фестивал" (Амстердам), се състоя през юни 2012.

Вход: 10 лв.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Simply Red - "Time"

Видео


Албуми


Simply Red - "Time"

Simply Red се завърна.Четири години след триумфа на "Blue Eyed Soul", една от най-ценените групи в Обединеното...

Най-четени новини


виж всички